Tranzacție surpriză - Țiriac vinde Țiriac Leasing către Banca Transilvania

Tranzacție surpriză - Țiriac vinde Țiriac Leasing către Banca Transilvania

Ion Țiriac

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 ian 2022

Banca Transilvania cumpără Țiriac Leasing, unul dintre principalii jucători de profil, de la Grupul Țiriac, planul băncii fiind de a intra astfel direct, cu o nouă firmă, într-un model de afaceri de nișă care face diferența pe piața auto, cât și întărirea poziției cu servicii de finanțare alternative. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

De-a lungul timpului, Țiriac Leasing a semnat mai multe contracte de împrumut cu Banca Transilvania.

Finalizarea tranzacției este prevăzută în prima parte a acestui an, fiind supusă analizei și aprobării autorității competente.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Până la primirea aprobării, Țiriac Leasing își va desfășura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, urmând ca ulterior să fie integrată acestuia.

Țiriac Leasing și-a început activitatea în 1999 și este unul dintre principalii jucători de profil.

Compania finanțează în sistem de leasing financiar pentru autovehicule (de la autourisme până la flote comerciale), aparținând oricărei mărci, precum și echipamente industriale, agricole sau medicale.

Țiriac Leasing activează pe piață de peste 20 de ani. La data acestei tranzacții, Țiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finanțând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienți.

Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum

Banca Transilvania are la rândul său o companie de leasing, BT Leasing (BTL), de asemenea pe piață de peste 20 de ani, timp în care a susținut circa 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte. În 2018, compania a fuzionat cu ERB Leasing.

BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing.

Banca Transilvania a semnat prima achiziție în 2015, Volksbank România, urmată în 2018 de Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing, respectiv de Idea::Bank, Idea::Leasing și Idea::Broker de Asigurare, în 2021.  

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România, cu 19% cotă de piață, 3,4 milioane de clienți, circa 9.000 de angajați și 500 de sedii în 180 de localități. 

De partea cealaltă, portofoliul de clienți al Țiriac Leasing este format atât din companii private, multinaționale, companii din sectorul public, cât și din persoane fizice și persoane fizice autorizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiriac leasing
credit
suplimentare
banca transilvania