750.000 de români au revenit din șomaj tehnic. Orban crede că ”nu au fost pierdute foarte multe locuri de muncă”: Există cerere pe piața muncii!

750.000 de români au revenit din șomaj tehnic. Orban crede că ”nu au fost pierdute foarte multe locuri de muncă”: Există cerere pe piața muncii!
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 16 iun 2020

Aproximativ 750.000 de angajați, din cei 1 milion care au beneficiat de șomaj tehnic plătit de la buget, au revenit la muncă și beneficiază de subvenționarea a 41,5% din salariu, conform datelor Guvernului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

La finele lunii mai, Guvernul a decis că începând cu 1 iunie 2020, angajații care au primit indemnizația de șomaj tehnic, suportată de la buget în proporție de 75%, și care revin la muncă în urma reluării activității de către angajatori, vor beneficia, timp de 3 luni, de plata, de la buget, a 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

DOCUMENT Guvernul amână popririle și executările până la 25 octombrie. Este extinsă și facilitatea pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul amână popririle și executările până la 25 octombrie. Este extinsă și facilitatea pentru hoteluri și restaurante

Pornind de la datele anunțate, premierul Orban a conchis că ”nu au fost pierdute foarte multe locuri de muncă” în domeniile în care au fost impuse restricții.

”Există cerere pe piața muncii”, a completat premierul, care a adăugat însă că disponibilitatea de mână de lucru nu corespunde întotdeauna cu cererea, iar aici Guvernul trebuie să aloce resurse pentru calificarea forței de muncă, conform cererii de pe piață.

IMM Invest, ultimele date oficiale: Peste 4.750 de firme ar fi primit finanțări, 2 bănci ar fi epuizat plafonul. Datele avansate de guvernanți sunt însă contradictorii de la o săptămână la alta CITEȘTE ȘI IMM Invest, ultimele date oficiale: Peste 4.750 de firme ar fi primit finanțări, 2 bănci ar fi epuizat plafonul. Datele avansate de guvernanți sunt însă contradictorii de la o săptămână la alta

Orban a mai susținut că numărul de cetățeni cu contracte de muncă în mai 2020 este cu aproximativ 14.000 mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut, dovadă că măsurile luate de Executiv au diminuat efectele pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj tehnic
subventie
salariu
guvern
locuri
munca
orban
cerere
piata muncii