Agenția Națională de Administrare Fiscală atenționează contribuabilii cu privire la o nouă campanie de e-mailuri false.
Numărul firmelor aflate în dificultate și care determină probleme pe lanțurile economice continuă să crească. Datele statistice arată că, după primul trimestru din 2025, una din patru companii din România a intrat în zona așa-numită „zombie”.
În luna februarie 2025, câștigul salarial mediu brut a fost 8.932 lei, iar cel net a fost 5.351 lei, cu aproape 10% mai mare decât în februarie 2024.
Inspectorii antifraudă au identificat la trei societăți din județul Timiș, care activează în domeniul comercializării pieselor și accesoriilor auto, faptul că nu au declarat și înregistrat în evidențele contabile TVA de plată și impozitul pe profit corespunzătoare livrărilor raportate în RO E-factura pentru trimestrul 4 al anului 2024.
Numărul salariaților din Capitală a ajuns, la finele lunii ianuarie 2025, la 1.105.952 persoane, comparativ cu 1.087.624 persoane în perioada similară din 2024, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.
ANAF a intenstificat controalele, într-un context în care firmele sunt tentate să transforme contractele individuale de muncă în contracte de colaborare.
Deficitul bugetar al României pentru 2024 în termeni ESA, standardul utilizat la nivelul UE, a fost calculat, la acest moment, la 9,28%, potrivit informațiilor Profit.ro.
Tarifele impuse de administrația Trump au creat o situație fără precedent, dar Comisia Europeană trebuie să negocieze cu SUA, în cele 90 de zile, iar România să lucreze la măsuri de tip 'plasă de siguranță' pentru industria auto și alte industrii care pot fi afectate de noile taxe vamale, spune ministrul Finanțelor, Tanczos Barna.
Trei persoane fizice și juridice sunt cercetate pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, fiind suspectate că, timp de mai mulți ani, au omis din evidențele contabile veniturile aferente activității de reperații autovehicule. Prejudiciul estimat în acest dosar este de aproape două milioane de lei.
Comisarul European pentru Comerț, Maros Sefcovic, a discutat cu ministrul Comerțului din China, Wang Wentao, despre propunerea mai veche a Chinei de înlocuire a tarifelor vamale cu prețuri minimale, pentru autovehicule. Măsura ar putea reprezenta o compensație pentru ajutoarele de stat acordate companiilor auto chineze, eliberând într-o mare măsură restricțiile comerciale pentru automobilele electrice, criticate inclusiv de producătorii europeni de automobile.