ANAF va avea 1.000 de posturi noi și o structură pentru executare silită în cazuri speciale

ANAF va avea 1.000 de posturi noi și o structură pentru executare silită în cazuri speciale
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 11 sep 2015

Schema de personal din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) va fi suplimentată cu 1.000 de posturi, conform unui proiect de hotărâre de Guvern. Măsura este necesară pentru acoperirea deficitului de personal din aparatul central și pentru înființarea unor structuri noi, printre care una pentru executare silită cazuri speciale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministerul Finanțelor arată că ANAF înregistrează un deficit de personal la nivelul aparatului central și subliniază, în acest sens, că structurile Fiscului din zona Capitalei și împrejurimi dețin mai puțin de 9% din resursele umane, dar, împreună cu marii contribuabili din aceeași zonă, au o contribuție de aproximativ 70% la veniturile colectate la bugetul statului.

În acest context, Finanțele solicită suplimentarea cu 1.000 a numărului total de posturi alocat ANAF, ca urmare a deficitului de personal de la București și, totodată, pentru a acoperi resursele umane necesare reorganizării unor direcții sau înființării altora.

Hotărârea stabilește înființarea în cadrul ANAF a unei structuri de executare silită pentru cazuri speciale și organizarea Direcției generale de administrare a marilor contribuabili ca organ fiscal cu personalitate juridică și buget propriu, în subordinea președintelui ANAF.

Potrivit proiectului hotărârii de Guvern, în schema ministerului apare și un post de secretar general adjunct, iar în cadrul în cadrul direcțiilor regionale ale Fiscului se prevede funcționarea, ca structuri fără personalitate juridică, a direcțiilor regionale vamale, administrațiilor județene care dețin birouri fiscale, administrațiilor pentru contribuabilii mijlocii și a birourilor vamale de interior și de frontieră.

În urma extinderii schemei de personal, ANAF va avea 27.949 de posturi la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
suplimentare
posturi
personal