Angajații ANAF vor fi prezenți în primării până pe 25 mai pentru a ajuta contribuabilii să completeze Declarația Unică

Angajații ANAF vor fi prezenți în primării până pe 25 mai pentru a ajuta contribuabilii să completeze Declarația Unică
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 21 iul 2021

Angajații ANAF care trebuie să ajute contribuabilii să depună Declarația Unică vor fi prezenți la autoritățile fiscale locale (direcțiile de taxe ale primăriilor) o perioadă mai lungă, din ianuarie și până pe 25 mai, prevede un proiect de ordin comun al ministrului Finanțelor și ministrului Dezvoltării regionale. Ordinul în vigoare în prezent prevede prezența acestor angajați ANAF la sediile autorităților locale până pe 15 martie, iar extinderea până pe 25 mai vine după ce anul trecut termenul pentru depunerea Declarației Unice fost extins de la 15 martie la 25 mai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Organul fiscal local (structurile de specialitate din cadrul autorităților administrației publice locale cu atribuții de administrare a creanțelor fiscale), în colaborare cu organul fiscal central (ANAF), acordă asistență în vederea completării și/sau depunerii declarației unice privind impunerea veniturilor persoanelor fizice pentru contribuabilii care au domiciliul fiscal în localitatea în care își are sediul organul fiscal local și nu există o unitate teritorială a ANAF.

Legislația actuală prevede că ANAF trimite la sediul organului fiscal local un angajat, astfel încât cel puțin o zi pe săptămână, la nivelul fiecărei unității administrativ-teritoriale, să fie prezent un funcționar cu atribuții de asistență din cadrul ANAF sau un alt funcționar, de la 15 ianuarie până la 15 martie. Termenul de 15 martie a fost corelat cu termenul de depunere a declarației unice.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

În 2020, termenul pentru depunerea Declarației Unice a fost extins la 25 mai.

"În consecință, se impune ca și acordarea asistenței în vederea completării și/sau depunerii declarației unice să fie prelungită până la termenul de depunere a declarației unice", prevede proiectul de ordin ministerial.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Măsura a fost gândită la momentul introducerii ca o formă de sprijin acordată contribuabililor pentru depunerea Declarației Unice, mai ales în mediul rural, unde ANAF nu este prezent prin unități proprii.

viewscnt
Afla mai multe despre
declaratia unica
primarie
anaf