Câciu: Ajustări fiscale din 2025-2026, cu dezbatere nu mai devreme de 2024

Câciu: Ajustări fiscale din 2025-2026, cu dezbatere nu mai devreme de 2024
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 26 ian 2023

Coaliția de guvernare ar urma să adopte noi măsuri de ajustare fiscală în 2025-2026, în linie cu obiectivele de consolidare fiscală prevăzute în PNRR, urmând ca dezbaterile în cadrul Coaliției și anunțarea acestora să aibă loc "nu mai devreme de 2024", a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Ministrul a răspuns unor întrebări, după ce un secretar de stat din Ministerul Finanțelor a declarat anterior că nu consideră că vor avea loc creșteri de taxe în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși ministrul Finanțelor nu a precizat, trebuie menționat că o dezbatere privind măsuri fiscale în 2024 s-ar suprapune cu alegerile din acel an, astfel că va deveni, cel mai probabil, și temă electorală.

"Am spus destul de clar că în 2023 și în 2024 o ajustare masivă nu va mai avea loc, jalonul din PNRR spunându-ne ce am avut de făcut în anul 2023. Pe de altă parte, tot în PNRR se prevede ca până în 2026, după analiza regimului fiscal, să intrăm pe o serie de ajustări. Din punctul meu de vedere, acest lucru va fi făcut și vom anunța după deciziile Coaliției, dar nu mai devreme de 2024. Nu am spus ce se va face. O să vedeți la momentul la care vom începe această dezbatere și implementarea ei se va face în 2025-2026, pe anumite zone, acolo unde sunt distorsiuni economice create de sistemul fiscal", a declarat ministrul Finanțelor.

Întrebat despre declarațiile unui secretar de stat de la Ministerul Finanțelor, care a afirmat că ar putea urma noi ajustări fiscale, însă nu anul acesta, ministrul a refuzat să comenteze.

EXCLUSIV Enel și EDPR atacă supraimpozitarea din energie la Curtea Constituțională CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Enel și EDPR atacă supraimpozitarea din energie la Curtea Constituțională

"Nu comentez opiniile făcute la un simpozion, depinde de context. Nu știu contextul", a spus ministrul.

Autoritățile au adoptat anul trecut un pachet amplu de măsuri fiscale, celd mai multe cu implementare de la începutul anului 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian caciu
ministerul finantelor
ajustari fiscale
taxe
impozite