Calendarul fiscal al lunii iulie - Iulie este o lunǎ ușoarǎ pentru firme

Calendarul fiscal al lunii iulie - Iulie este o lunǎ ușoarǎ pentru firme
scris 3 iul 2018

Iulie este o lunǎ ușoarǎ pentru contribuabili, întrucât trebuie sǎ îndeplineascǎ doar obligațiile de platǎ și declarare recurente.

"Data de 2 iulie reprezintǎ termenul de depunere a declarației informative privind livrǎrile/prestǎrile și achizițiile efectuate pe teritoriul național (formular 394), pentru luna anterioarǎ, iar în 6 iulie se va depune declarația de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizeazǎ trimestrul calendaristic ca perioadǎ fiscalǎ și care efectueazǎ o achiziție intracomunitara în România (formularul 092)", afirmă Mihaela Iacob, tax manager, Accace România.

Luna aceasta, termenul maxim de depunere a declarațiilor Intrastat este pânǎ pe 16 iulie.

În ziua de 25, companiile vor avea termene de depunere și de platǎ (dacǎ este cazul) pentru urmǎtoarele declarații:

 • Declarațiile de TVA
  • Decontul de TVA (formular 300)
  • Declarația recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare (formular 390 VIES)
  • Decontul special de taxă pe valoarea adăugată pentru luna precedentǎ (formular 301)
  • Declarația privind sumele rezultate din ajustarea/regularizarea taxei pe valoarea adăugată (formular 307)
  • Declarația privind taxa pe valoarea adăugată colectată, datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat (formular 311)
 • Declarația privind obligațiile de platǎ la bugetul de stat (formular 100). Această declarație cuprinde taxele și impozitele datorate de o societate, precum:
  • Impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți
  • Impozitul obținut și reținut persoanelor fizice din venituri cum ar fi dobânzi, premii, jocuri de noroc, transferul proprietăților imobiliare, accize
 • Declarația privind obligațiile de platǎ a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate (formular 112). Această declarație se depune de către angajatori și entitățile asimilate acestora.
 • Efectuarea plǎții anticipate privind impozitul pe profit, aferentǎ trimestrului II 2018.

Declarația informativǎ privind livrǎrile/prestǎrile și achizițiile efectuate pe teritoriul național (formularul 394) aferentǎ lunii iulie va avea termen de depunere pe 30 iulie.

Regionalele ANAF ar urma să fie desființate, iar toate competențele să treacă la județe CITEȘTE ȘI Regionalele ANAF ar urma să fie desființate, iar toate competențele să treacă la județe

Calendarul fiscal al lunii iulie - Iulie este o lunǎ ușoarǎ pentru firme

viewscnt
Afla mai multe despre
accace
firme
declaratii fiscale
calendar fiscal