Call-center și număr unic de apel la care pot suna angajatorii și angajații pentru șomajul tehnic

Call-center și număr unic de apel la care pot suna angajatorii și angajații pentru șomajul tehnic
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2020

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a organizat un call-center intern și a stabilit un număr unic de apel la care cei interesați pot suna pentru a obține informații suplimentare cu privire la modalitățile de acordare a șomajului tehnic.

Urmărește-ne și pe Google News

Angajatorii sau angajații care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic, pot apela: 021/4444-000, număr cu tarif normal.

Opt angajați ai ANOFM vor lucra în același timp în sistem call-center, pentru a clarifica românii acolo unde există nelămuriri cu privire la șomajul tehnic. În cazurile în care apelanții au nevoie să intre în legătură cu agențiile teritoriale de care aparțin, operatorii din call-center îi vor direcționa.

Mesaj ministru: Firmele NU VOR PĂȚI NIMIC dacă nu depun declarațiile fiscale până pe 25 martie CITEȘTE ȘI Mesaj ministru: Firmele NU VOR PĂȚI NIMIC dacă nu depun declarațiile fiscale până pe 25 martie

Angajatorii, care sunt direct afectați de măsurile impuse odată cu declanșarea stării de urgență, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata indemnizațiilor acordate salariaților în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toți angajații lor, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului  asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. 

Angajatorii afectați indirect, dar ale căror încasări au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toți salariații, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj,  pentru cel mult 75% dintre angajați care au contracte active la data intrării in vigoare a OUG.

Hotelierii, constatare amară - măsurile Guvernului sunt departe de așteptările lor. Două treimi dintre hoteluri, închise pe termen nedeterminat. LISTA cu solicitări CITEȘTE ȘI Hotelierii, constatare amară - măsurile Guvernului sunt departe de așteptările lor. Două treimi dintre hoteluri, închise pe termen nedeterminat. LISTA cu solicitări

Documentele necesare acordării șomajului tehnic pot fi depuse la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, precum și a municipiului București, prin poșta electronică, la adresa de email dedicată fiecărui județ, care are ca ID numele județului (ex: brasov@anofm.gov.ro). În cazul județelor a căror denumire este formată din două cuvinte, acestea vor fi despărțite prin cratimă (ex: Caras-Severin@anofm.gov.ro).

viewscnt
Afla mai multe despre
anofm
call
center
somaj
tehnic
angajat
angajator