Campanie anti-evaziune în Spania: Fiscul cere firmelor financiare să îi comunice numele cumpărătorilor de criptomonede

Campanie anti-evaziune în Spania: Fiscul cere firmelor financiare să îi comunice numele cumpărătorilor de criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2018

Agenția fiscală a Spaniei a solicitat firmelor financiare să îi comunice numele cumpărătorilor de criptomonede și datele în care au efectuat tranzacții, lansând cea mai mare campanie de identificare a evazioniștilor și a persoanelor care spală bani prin intermediul monedelor virtuale, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un număr de 60 de companii au primit solicitări pentru informații referitoare la tranzacții, potrivit unui oficial al fiscului. Între aceste companii se numără bănci și firme de tranzacționare a instrumenelor financiare, precum și operatori de platforme destinate monedelor virtuale, scrie News.ro.

Campania își are originea, parțial, într-o investigație a Biroului Național de Investigare a Fraudelor, referitoare la conturile bancare deschise în străinătate de casele de schimb valutar, a spus oficialul.

Parlamentarii își prezintă noile salarii CITEȘTE ȘI Parlamentarii își prezintă noile salarii

Spania încearcă să combată evaziunea fiscală online, autoritățile făcând tot mai multe solicitări companiilor care își desfășoară activitățile prin intermediul Internetului, între care Airbnb, de a dezvălui identitatea clienților.

Inițiativa agenției fiscale spaniole a fost anunțată inițial de site-ul El Confidencial.

În ultima perioadă la nivel mondial a avut loc o înăsprire a reglementărilor pentru persoanele care efectuează speculații cu monede virtuale, care mult timp au beneficiat de anonimitate și ambiguitate legislativă. Australia a anunțat în această săptămână că impune reglementări noi platformelor de tranzacționare a monedelor virtuale.

Bitcoin, cea mai cunoscută monedă virtuală din lume, s-a depreciat cu peste 50% în acest an, joi fiind tranzacționată în jurul valorii de 6.741 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
evaziune
spania