Cât va susține Guvernul din plata zilierilor și angajaților sezonieri din agricultură, HoReCa, turism

Cât va susține Guvernul din plata zilierilor și angajaților sezonieri din agricultură, HoReCa, turism
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 9 iul 2020

Guvernul va acoperi 35% din remunerația cuvenită zilierilor din domeniile agriculturii, HoReCa, turism și organizare de evenimente, în timp ce în cazul sezonierilor din aceste domenii Executivul va acorda un sprijin în cuantum de 41,5% din costul salarial aferent zilelor lucrate, conform unui proiect de act normativ pregătit în acest scop.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Executivul a anunțat luarea unor măsuri pentru aceste categorii de angajați în Planul de relansare economică, dar nu a prezentat atunci detalii.

ULTIMA ORĂ Programul Kurzarbeit va fi aplicat doar în câteva domenii. Obligațiile angajatorului și modalitatea de decontare a plății de la buget CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Programul Kurzarbeit va fi aplicat doar în câteva domenii. Obligațiile angajatorului și modalitatea de decontare a plății de la buget

Potrivit proiectului de act normativ, bonusul pentru zilieri va fi acordat lunar prin intermediul beneficiarului de lucrări acelor zilieri care desfășoară activități luna respectivă, prorpțuonal cu numărul de ore lucrate, dar nu mai puțin de 4 ore pe zi lucrate.

În cazul angajaților sezonier, Guvernul va acorda un sprijin în cuantum de 41,5% din costul salarial aferent zilelor lucrate și exclusiv persoanelor care desfășoară activități sezoniere în baza contractelor individuale de muncă.

Câștigul salarial mediu nominal net a crescut în luna mai. Valorile cele mai mari s-au înregistrat în IT, iar cele mai mici în industria HoReCa CITEȘTE ȘI Câștigul salarial mediu nominal net a crescut în luna mai. Valorile cele mai mari s-au înregistrat în IT, iar cele mai mici în industria HoReCa

Angajatorul va plăti integral contravaloarea muncii prestate, urmă să deconteze plata de la buget prin AJOFM, mai prevede actul pregătit. 

viewscnt
Afla mai multe despre
zilier
sezonier
guvern. plata
buget
agircultura
horeca
turism
evenimente