Ciucă îi transmite un mesaj lui Ciolacu: Nu se are în vedere introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri

Ciucă îi transmite un mesaj lui Ciolacu: Nu se are în vedere introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri

Inquam Photos/Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2023

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dat asigurări, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, care reunește companii ce generează peste 30% din Produsul Intern Brut al României, că ”nu se are în vedere introducerea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri”. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Marcel Ciolacu, președintele PSD și viitor prim-ministru, conform principiului rotativei decise de coaliția de guvernare, a declarat că își dorește ca și companiile mari care activează în România să plătească, la fel ca și micile companii, un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri.

Conferința EU Funds Profit.ro & First Bank - Ministrul Boloș anunță: Guvernul vrea să introducă, prin renegocierea PNRR, ”satul autonom energetic” CITEȘTE ȘI Conferința EU Funds Profit.ro & First Bank - Ministrul Boloș anunță: Guvernul vrea să introducă, prin renegocierea PNRR, ”satul autonom energetic”

Premierul Ciucă a asigurat, în schimb, patronatele că stabilitatea și predictibilitatea fiscală vor rămâne în parametrii conveniți cu partenerii de dialog, fără schimbări bruște ale reglementărilor în domeniu.

”Cota unică își continuă efectele benefice pentru economie și nu se are în vedere introducerea unui impozit de 1 la sută pe cifra de afaceri. Este important, însă, ca firmele românești să nu se simtă discriminate fiscal față de cele străine”, a transmis Ciucă, potrivit Guvernului.

DECIZIE Producătorii și comercianții, obligați, sub amenințarea amenzii, să raporteze statului stocurile de produse agricole și alimentare CITEȘTE ȘI DECIZIE Producătorii și comercianții, obligați, sub amenințarea amenzii, să raporteze statului stocurile de produse agricole și alimentare

Pentru a gestiona deficitul din ce în ce mai accentuat al forței de muncă, la nivelul Guvernului va continuă procesul de eficientizare a procedurilor de recrutare de lucrători din țările non-UE, fără a neglija, însă, programele active de stimulare a inserției pe piața muncii a cetățenilor români.

Totodată, la solicitarea mediului privat, Guvernul va identifica resursele necesare continuării aplicării programului Kurzarbeit pentru sectoare de activitate economică afectate în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa
1%
companii
cifra
afaceri
ciucă
ciolacu
patronate