CONFIRMARE Veniturile bugetului, sub țintă, având de suportat și impactul BNR. Posturi tăiate în CA

CONFIRMARE Veniturile bugetului, sub țintă, având de suportat și impactul BNR. Posturi tăiate în CA
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2023

Coaliția de guvernare a decis reducerea cheltuielilor bugetare cu 20 de miliarde de lei, în urma colectării slabe la bugetul de stat, dar fără a tăia de la investiții. Astfel, printre măsurile discutate se află reducerea numărului de membri din Consiliile de Administrație ale companiilor de stat și reducerea valorii indemnizațiilor de ședință, pentru ca guvernul să se încadreze în deficitul bugetar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat recent că veniturile la buget pentru primele două luni ale anului sunt cu aproximativ 5% sub nivelul programat de către Guvern.

Profit.ro a anunțat totodată că Banca Națională a României (BNR) a notificat autorităților că trebuie să recupereze 2,3 miliarde de lei, reprezentând vărsăminte efectuate din veniturile sale nete.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Antifrauda impune OMV Petrom aproape 120 milioane euro suplimentar de plată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Antifrauda impune OMV Petrom aproape 120 milioane euro suplimentar de plată

Acum, Consiliile de Administrație cu 7 membri vor fi reduse la 5, iar cele cu 11 membri vor avea de acum înainte doar 7, conform Observator News.

Pentru întreg anul 2023, ținta de deficit bugetar este de 68,4 miliarde lei (4,4% din PIB).

viewscnt
Afla mai multe despre
executia bugetara
buget
ministerul finantelor
anaf