Conservatorii austrieci vor relansarea economiei prin reducerea taxelor cu 12 miliarde de euro

Conservatorii austrieci vor relansarea economiei prin reducerea taxelor cu 12 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2017

Președintele Partidului Popular Austriac, Sebastian Kurz, vrea să relanseze economia Austriei prin reducerea taxelor și a altor costuri cu cel puțin 12 miliarde de euro, pentru a ajuta companiile să investească și să creeze locuri de muncă, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

“Austria a pierdut teren în ultimii ani, ca destinație de afaceri. Trebuie să reducem taxele și contribuțiile cel puțin la 40%, de la nivelul actual de 43%”, a afirmat Kurz, în prezent ministru de Externe, într-un interviu.

În Austria vor avea loc alegeri anticipate, în octombrie, după ce Kurz a rupt coaliția cu social-democrații, scrie News.ro.

Cele două partide nu s-au înțeles în probleme legate de taxe, migrație și educație, iar Kurz a decis ca austriecii să rezolve disputele prin alegeri anticipate.

Angelina Jolie a cumpărat la un preț record proprietatea din Los Angeles care a aparținut lui Cecil B. DeMille CITEȘTE ȘI Angelina Jolie a cumpărat la un preț record proprietatea din Los Angeles care a aparținut lui Cecil B. DeMille

Social-democrații conduși de cancelarul Christian Kern ar fi dorit să aștepte până la termenul normal al alegerilor, de anul viitor.

Kurz mai vrea revizuirea politicilor în domeniul imigrației și limitarea numărului de persoane care vor să beneficieze de sistemul asigurărilor sociale, care este unul dintre cele mai generoase din lume.

Kurz susține că Austria atrage muncitori slab calificați care cer beneficii sociale după ce își pierd locurile de muncă. În schimb, Austria ar trebui să atragă muncitori calificați din întreaga lume.

Companii precum producătorul de oțel Voestalpine consideră că deciziile de investiții în Austria depind de factori cum sunt taxele și existența forței de muncă calificate. Voestalpine urmează să decidă în acest an dacă să modernizeze o fabrică din Kapfenberg, într-o investiție de mai multe sute de milioane de euro.

Austria a înregistrat timp de ani de zile una dintre cele mai scăzute rate a șomajului din Uniunea Europeană, dar aceasta a crescut în ultima perioadă, din cauza migrației din Europa de Est și a refugiaților din Siria și Afganistan.

În prezent, rata șomajului din Austria este de 5,5%, comparativ cu 3,9% în Germania.

Kurz mai vrea reducerea fraudei fiscale și abuzul de subvenții publice, pentru a ajuta guvernul să echilibreze bugetul, în condițiile în care raportul dintre datoria publică și PIB este estimată să atingă în acest an 83%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sebastian kurz
taxe
austria