Creșterea numărului contractelor de muncă suspendate a încetinit, miercuri, pentru a doua zi consecutiv

Creșterea numărului contractelor de muncă suspendate a încetinit, miercuri, pentru a doua zi consecutiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2020

Un număr de 917.655 de contracte individuale de muncă au fost suspendate de la instituirea stării de urgență (16 martie) până miercuri, potrivit cifrelor centralizate de Inspecția Muncii și transmise de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși evoluția contractelor de muncă suspendate este în creștere în această săptămână, numărul contractelor suspendate anunțate miercuri a urcat cu doar 2.418 față de numărul de contracte suspendate anunțat marți. Numărul contractelor suspendate anunțate marți era cu 12.559 mai mare decât în ziua anterioară, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Măsurile gândite de Guvern: Ajutoare de stat pentru investiții, reducerea prețului la energie, scutire de impozit și contribuții pentru unii angajați, investiții masive în infrastructură, Fond național de Investiții CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Măsurile gândite de Guvern: Ajutoare de stat pentru investiții, reducerea prețului la energie, scutire de impozit și contribuții pentru unii angajați, investiții masive în infrastructură, Fond național de Investiții

Din cele 917.655 de contracte de muncă suspendate anunțate miercuri, 273.189 erau din Industria prelucrătoare, 165.773 erau din Comerțul cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor, iar 112.408 de contracte erau din Hoteluri și restaurante.

Numărul contractelor de muncă încheiate de la instituirea stării de urgență a ajuns miercuri la 320.145, dintre care 58.142 erau din Comerțul cu ridicata și amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor, 56.209 din Industria prelucrătoare, iar 45.124 din Construcții.

viewscnt
Afla mai multe despre
contracte de munca suspendate
mmps