DECIZIE Reducere sau chiar scutire de impozit pe clădiri și terenuri - pentru donatorii de sânge și persoane cu dizabilități

DECIZIE Reducere sau chiar scutire de impozit pe clădiri și terenuri - pentru donatorii de sânge și persoane cu dizabilități
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2024

Consiliile locale, inclusiv Consiliul General al Municipiului București, vor putea acorda o reducere procentuală sau chiar scutirea de la plata impozitului pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a cel puțin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, prevede un proiect legislativ al liderilor actualei puteri și adoptat de Parlament, prin votul final al deputatilor. De facilitate pot beneficia și persoanele cu dizabilități. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura este văzută ca necesară pentru că nivelul donării de sânge este cel puțin de două ori mai mic decât necesarul de care au nevoie spitalele și, implicit, pacienții, arată autorii proiectului.

Criza forței de muncă: Firmele în faliment, cu infracțiuni economice sau datorii la buget vor putea angaja muncitori străini. Durata autorizațiilor, dublată CITEȘTE ȘI Criza forței de muncă: Firmele în faliment, cu infracțiuni economice sau datorii la buget vor putea angaja muncitori străini. Durata autorizațiilor, dublată

Fiecare autoritate deliberativă localã este liberă să stabilească acordarea acestei reduceri pentru promovarea donării de sânge.

De asemenea, reducerea se poate cumula cu bonificația de 10% stabilită prin hotărârea consiliului local și acordată pentru plata cu anticipație a impozitului pentru întregul an de către contribuabili, pâna la data de 31 martie a anului respectiv, și este distinctă de aceasta. Reducerea se aplică diferenței rezultate în urma scăderii bonificației din impozitul datorat.

Sunt lăsate la decizia autorității locale procentul acestei reduceri, precum și documentele justificative necesare dovedirii efectuării numărului minim de trei donări de sânge într-un an calendaristic.

DECIZIE Toate firmele și instituțiile publice trebuie să accepte plata fără numerar. Salariile și pensiile pot fi primite, la alegere, în numerar sau în cont CITEȘTE ȘI DECIZIE Toate firmele și instituțiile publice trebuie să accepte plata fără numerar. Salariile și pensiile pot fi primite, la alegere, în numerar sau în cont

Este precizată și condiția ca donarea să fie facută într-un spațiu și loc adecvat și autorizat pentru această activitate.

Conform proiectului, ”scutirea sau reducerea de la plata impozitului (...) se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative”.

Senatorii au amendat proiectul și au stabilit că de aceeași facilitate vor putea beneficia și persoanele cu dizabilități, fără a preciza vreo condiție în acest sens.

Pentru a intra în vigoare, proiectul mai trebuie adoptat de deputați și promulgat de șeful statului.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozit
clădire
teren
reducere
scutire
sânge
donator
proiect