DECIZIE Salariul minim crește din nou, din iulie

DECIZIE Salariul minim crește din nou, din iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Salariul minim brut pe economie va crește la 3.700 de lei, de la 1 iulie, aceasta fiind decizia convenită în urma discuției Guvernului cu sindicatele și patronatele și anunțată acum oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Aceasta va reprezenta o creștere de 12,12%, ceea ce înseamnă o majorare netă de 242 de lei.

Totodată, va fi menținută până la sfârșitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiți de taxe. 

ANAF încearcă din nou să vândă terenuri ale Elenei Udrea. Prețul cerut CITEȘTE ȘI ANAF încearcă din nou să vândă terenuri ale Elenei Udrea. Prețul cerut

În toamnă, Guvernul a decis că salariul minim va crește de la 1 octombrie 2023 de la 3.000 de lei la 3.300 de lei și în construcții de la 4.000 de lei la 4.500 de lei.

Premierul Ciolacu a anunțat anterior că a propus sindicatelor și patronatelor un salariu minim de 3.700 lei, începând cu 1 iulie. Totodată, facilitatea neimpozitării unei sume de 200 lei va mai fi aplicată până la finalul acestui an.

Conform unor surse oficiale, fără scutirea de impozit pentru 200 lei, majorarea câștigului net ar fi fost de 159 lei, iar prin păstrarea scutirii, câștigul la salariul minim net va fi de 241 lei.

DOCUMENT Guvernul aprobă, după avizul CE, ajutor de aproape 100 mil. euro pentru TAROM CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul aprobă, după avizul CE, ajutor de aproape 100 mil. euro pentru TAROM

Părțile au căzut de acord și cu noua formulă de calcul al salariului minim brut pe țară.

Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi calculat în funcție de rata anuală prognozată a inflației, Produsul Intern Brut (PIB) prognozat, populația ocupată prognozată și câștigul salarial mediu brut lunar prognozat, conform proiectului de hotărâre anunțat de Guvern și care confirmă informațiile transmise anterior de Profit.ro.Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi calculat în funcție de ”nivelul orientativ de 50%” din câștigul salarial mediu brut.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
minim
3.700 lei
guvern
ciolac
200 lei
neimpozabil