Dragnea confirmă informația Profit.ro privind înghețarea și anul viitor a angajărilor: Este o măsură bună!

Dragnea confirmă informația Profit.ro privind înghețarea și anul viitor a angajărilor: Este o măsură bună!
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 31 oct 2017

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a confirmat astăzi informația anunțată săptămâna trecută de Profit.ro privind înghețarea și anul viitor a angajărilor în instituțiile publice, ca în perioada crizei financiare, explicând lacunar că "este o măsură bună".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, întrebat astăzi de presă de ce va fi prelungită înghețarea angajărilor, Dragnea a răspuns: "Pentru că este o măsură bună!"

Profit.ro a anunțat săptămâna trecută că Guvernul pregătește o serie de măsuri pentru a se asigura că se va încadra anul următor în limita de 3% cu deficitul bugetar: înghețarea și anul viitor a angajărilor în instituțiile publice, ca în perioada crizei financiare, interzicerea din nou, în totalitate, a achizițiilor de mașini și mobilier de către administrația publică, modificarea Pilonului II de pensii, astfel încât contribuțiile să fie opționale și nu obligatorii ca în prezent.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

EXCLUSIV Lista neregulilor pentru care firmele vor fi \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lista neregulilor pentru care firmele vor fi "iertate" de amendă la prima constatare, din Legea prevenirii, va fi semnificativ schimbată

În luna iulie a acestui an, Guvernul a blocat angajările în administrație până la sfârșitul acestui an, cu argumentul că se impune un plan de raționalizare a cheltuielilor publice inclusiv prin blocarea posturilor din administrația publică.

Înghețarea a fost argumentată prin faptul că până la sfârșitul acestui an va fi derulat un "proces de analiză a funcțiilor din administrația publică și a pregătirii instituțiilor publice pentru aplicarea măsurilor de reformă", la finalul căruia angajările vor fi din nou permise.

Blocarea angajărilor în sistemul public a mai fost decisă de Guvernul Boc începând cu 2009, în contextul crizei economice.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
deficit
pilonul ii
pensii private
achizitii publice
angajari