Dragnea vrea ca șefia ANAF să fie analizată: la multinaționale merg ca "pisicuții". Surse: Discuții privind demiterea conducerii ANAF

Dragnea vrea ca șefia ANAF să fie analizată: la multinaționale merg ca "pisicuții". Surse: Discuții privind demiterea conducerii ANAF
scris 24 mai 2019

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că așteaptă în perioada următoare din partea ministrului de Finanțe o analiză privind activitatea ANAF, având în vedere că nu toți angajații ANAF aplică Legea prevenției și, de asemenea, atunci când merg în control la multinaționale, merg ca "pisicuții", iar la firmele românești sunt "foarte viteji".

"Eu am tot sperat că ANAF va înțelege că trebuie să controleze toate firmele din România, nu numai pe cele cu capital românesc, pentru că la cele cu capital străin, eu nu am nimic cu ele, dar bănuiesc că trebuie să aibă același regim, nu cred că vreo firmă din România dacă-și face vreo filială într-un stat european, Fiscul de acolo îi ocolește, bănuiesc că trebuie să respecte aceleași legi. Păi, ANAF-ul nu prea merge la multinaționale sau dacă merge, merg așa, ca pisicuții, în schimb, când vin la o firmă românească sunt foarte viteji", a declarat Liviu Dragnea, joi, la Antena 3, citat de Agerpres.

EXCLUSIV Teodorovici: Pregătesc preluarea Vămii de la ANAF. Firmele mijlocii trec la administrațiile județene CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Teodorovici: Pregătesc preluarea Vămii de la ANAF. Firmele mijlocii trec la administrațiile județene

Întrebat ce va face cu această situație, președintele PSD a spus: "La ANAF s-au tot schimbat conduceri. Eu aștept ca ministrul de Finanțe, în perioada următoare, să facă o analiză serioasă asupra activității ANAF și să vadă: e bună, nu e bună, s-a schimbat atitudinea?".

Declarația este susținută într-un context în care în interiorul Ministerului Finanțelor, conform surselor Profit.ro, se vorbește deja despre o posibilă înlocuire a Mihaelei Triculescu de la conducerea ANAF, posibil cu Daniel Mihail Tudor, care a condus Antifrauda și a fost recent numit din nou în sistem.

De asemenea, conform surselor Profit.ro, alte succesoare posibile sunt Laura Nasta, director general adjunct pentru administrarea veniturilor statului și vicepreședinte la Direcția Marilor Contribuabili ANAF, și Mirela Călugăreanu, director general al Direcției București a ANAF, fost președinte ANAF.

Și în luna martie Dragnea a acuzat inspectorii ANAF că nu vor să țină cont de Legea prevenirii, arătând că numeroase firme românești au fost închise, dar că nu a văzut sancțiuni și pentru companii străine.

Mihaela Triculescu a fost numită de Teodorovici la conducerea ANAF la începutul acestui an, cu susținerea consilierului guvernamental Darius Vâlcov, și a avut prima și singura apariție în public luna trecută, la comisia de abuzuri din Parlament, unde a vorbit cu emoții și a primit reproșuri vehemente pentru procedura de poprire a conturilor bancare și modul greoi de ridicare.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragnea
anaf
triculescu