Femeie de afaceri, trimisă în judecată pentru trafic de influență după ce a primit un milion de euro

Femeie de afaceri, trimisă în judecată pentru trafic de influență după ce a primit un milion de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2019

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat, miercuri, trimiterea în judecată a lui Youness Amal Vanessa, pentru trafic de influență. Aceasta a primit un milion de euro de la un om de afaceri, după ce a promis că va interveni pe lângă un demnitar pentru aprobarea unor documente ce priveau licențe IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educației Naționale în școli.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, a inculpatei Youness Amal Vanessa pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență”, au anunțat, miercuri, procurorii DNA, potrivit News.ro

Potrivit acestora, în perioada februarie  – august 2011, Youness Amal Vanessa a pretins și ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promițând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licențele IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educației Naționale în școli.

OCDE lucrează la stabilirea unui impozit minim la nivel global pe profitul companiilor CITEȘTE ȘI OCDE lucrează la stabilirea unui impozit minim la nivel global pe profitul companiilor

”Documentația respectivă a fost aprobată la data de 06 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, menționate mai sus. Cu toate acestea, inculpata a primit banii pretinși, în două tranșe, printr-un intermediar, astfel suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăți controlată de Youness Amal Vanessa, exact în ziua în care Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor respective (14.07.2011), iar restul sumei i-a fost înmânată inculpatei în numerar”, anunță DNA.

În cauză s-a dispus instituirea  sechestrului  asigurator, asupra mai multor bunuri imobile (4 terenuri, 6 apartamente, 2 garaje, etc.) ce aparțin inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

viewscnt
Afla mai multe despre
trafic de infuenta
dna
youness amal vanessa