Finanțele vin cu un proiect de ordin de ministru la șapte luni după ce Guvernul a extins prin OUG o facilitate de restructurare a obligațiilor bugetare

Finanțele vin cu un proiect de ordin de ministru la șapte luni după ce Guvernul a extins prin OUG o facilitate de restructurare a obligațiilor bugetare
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 20 iul 2021

Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de ordin de ministru care ar urma să actualizeze ordinul ce prevede procedura de aplicare a măsurilor de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31 iulie 2020. Facilitatea de restructurare a fost extinsă anul trecut de Guvern, prin ordonanță de urgență, astfel încât să se aplice obligațiilor la buget restante la 31 decembrie 2020, față de 31 iulie 2020, cât era limita anterior. Proiectul conține și precizări privind aplicarea facilității și în cazul obligațiilor bugetare pentru care s-a atras raspunderea potrivit Codului Fiscal, legislației insolvenței sau legislației penale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OUG respectiv a fost publicat în Monitorul Oficial pe 31 decembrie 2020, iar la aproape șapte luni distanță, pe 20 iulie 2021, Ministerul Finanțelor propune un proiect care să actualizeze și procedura de aplicare a facilității cu noul termen.

Guvernul argumenta la finalul anului trecut prelungirea termenului prin dificultățile financiare cu care se confruntă contribuabilii.

Ce prevede acum proiectul de ordin de ministru

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

"În vederea armonizării prevederilor Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 2810/2019 cu modificările și completările care au intervenit  în Ordonanța Guvernului nr. 6/2019 prin modificările și completările aduse de OUG nr. 226/2020, s-a elaborat prezentul proiect de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 2810/2019 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a măsurilor de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31 iulie 2020, care conține prevederi cu privire la extinderea ariei de cuprindere a obligațiilor pentru care se poate acorda restructurarea obligațiilor bugetare, de la 31 iulie 2020 la 31 decembrie 2020, inclusiv", potrivit proiectului disponibil pe site-ul instituției.

Totodată, proiectul de ordin conține și precizări privind aplicarea facilității și în cazul obligațiilor bugetare pentru care s-a atras răspunderea potrivit Codului Fiscal, legislației insolvenței sau legislației penale.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

"Totodată, întrucât nu au fost exceptate de la acordarea facilităților obligațiile bugetare pentru care s-a atras răspunderea solidară potrivit Codului de procedură fiscală, sau răspunderea potrivit Legii privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, sau potrivit Legii privind procedura insolvenței, inclusiv legii penale, se propune introducerea unor precizări în acest sens în cuprinsul proiectului de modificare și completare a OMFP nr. 2810/2019", notează Ministerul Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
restructurare
obligatii fiscale
guvern
ministerul finanțelor