Fiscul cere contribuabililor să utilizeze și alte modalități de plată pentru a reduce aglomerația la ghișee

Fiscul cere contribuabililor să utilizeze și alte modalități de plată pentru a reduce aglomerația la ghișee
scris 25 apr 2017

Termenele limită pentru achitarea obligațiilor fiscale către stat aduc în mod obișnuit și aglomerație la casieriile Fiscului. Pentru a reduce aglomerația. ANAF îndeamnă contribuabilii să achite din timp sau, în caz contrar, să încerce să utilizeze și alte modalități de plată.

"În vederea evitării aglomerațiilor rugăm contribuabilii, în măsura în care acest lucru e posibil, să-și achite obligațiile fiscale înainte de scadență sau să utilizeze și alte modalități de plată care le sunt puse la dispoziție”, potrivit unui comunicat al Direcției Regionale a Finanțelor Publice Cluj-Napoca.

Informăm contribuabilii interesați despre modalitățile de plată pe care le au la dispoziție pentru achitarea obligațiilor fiscale:

  1. Prin virament bancar cu ordin de plată la banca unde contribuabilul își are contul deschis;
  2. Persoanele fizice pot achita din contul propriu deschis la următoarele instituții de credit: BCR, CEC, Banca Comercială Feroviară, Idea Bank, Raiffeisen Bank impozite, contribuții sau alte sume datorate bugetului consolidat fără perceperea de comisioane bancare utilizând aplicația pentru prelucrarea asistată, validarea și listarea ordinelor de plată pentru trezoreria statului-cont tranzitoriu care poate fi descărcată de la adresa;
  3. Prin mandat poștal de la orice oficiu poștal;
  4. Persoanele fizice pot apela la plata online cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Național Electronic de Plăți (www.ghiseul.ro);
  5. Plata prin card bancar, la persoanele fizice, apelând la casieriile trezoreriei;
  6. Plata în numerar la casieriile unităților de trezorerie. 
viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
plata
virament bancar
card
persoane fizice
persoane juridice