Miniștrii de Finanțe din G20 susțin impozitul minim pentru corporații convenit de OCDE, se angajează să sprijine redresarea și să supravegheze inflația

Miniștrii de Finanțe din G20 susțin impozitul minim pentru corporații convenit de OCDE, se angajează să sprijine redresarea și să supravegheze inflația
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2021

Miniștrii de Finanțe din Grupul celor mai dezvoltate 20 de state ale lumii (G20) au susținut miercuri acordul global de reformare a impozitării corporațiilor și s-au angajat să mențină sprijinul fiscal pentru economiilor lor, urmărind în același timp cu atenție inflația, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Miniștrii și guvernatorii băncilor centrale au mai afirmat într-un comunica publicat după o întâlnire la Washington că FMI ar trebui să înființeze un nou fond pentru distribui fondurile de 650 de miliarde de dolari atrase recent de instituția financiară către țările vulnerabile, scrie News.ro.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Participanții au subliniat în comunicat că redresarea deconomică ”rămâe foarte divergentă între țări și în cadrul acestora” și că este vulnerabilă la noile variante de Covid-19 și la ritmul inegal al vaccinărilor.

”Vom continua să susținem redresarea, evitând retragerea prematură a măsurilor de sprijin, dar menținând în același timp stabilitatea financiară și sustenabilitatea fiscală pe termen lung, protejând-o de riscurile de scădere și influențele negative”, au afirmat liderii financiari într-un comunicat.

În privința presiunilor inflaționiste generate de blocajele și lipsurile din lanțurile de aprovizionare, în timp ce economiile încearcă să revină la normal, liderii au spus că băncile centrale ”monitorizează foarte atent actuala dinamică a prețurilor”.

”Vor acționa așa cum va fi nevoie pentru a-și respecta mandatele, inclusiv stabilitatea prețurilor, urmărind presiunile inflaționiste dacă sunt tranzitorii și rămânând dedicate să își comunice clar politicile”, mai afirmă comunicatul G20.

Participanții s-au mai angajat să combată lipsa mijloacelor de combatere a pandemiei de Covid-19 în țările cu venituri mici și medii, în următoarele luni, inclusiv vaccinuri, tratamente și diagnostice.

Liderii G20 s-au întâlnit la Washington pe marginea reuniunilor anuale ale FMI și Băncii Mondiale, care au loc la câteva zile după ce 136 de țări au convenit să adopte un impozit corporativ minim de 15% și să relocheze parțial drepturile de impozitare a marilor corporații în țările unde vând produse și servicii.

Liderii G20 au susținut acordul convenit în cadrul OCDE și au cerut dezvoltarea rapidă a unor reguli model pentru a ghida implementarea acordului de către țări și a asigura intrarea în vigoare a acordului la nivel global în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
g20
impozit
corporatii