Motivare ÎCCJ: Cuantumul pedepsei aplicate lui Dragnea - suficient și proporțional. Îi dă posibilitatea unei schimbări de atitudine

Motivare ÎCCJ: Cuantumul pedepsei aplicate lui Dragnea - suficient și proporțional. Îi dă posibilitatea unei schimbări de atitudine
scris 9 oct 2019

Cuantumul pedepsei de 3 ani și 6 luni de închisoare pentru fostul lider PSD Liviu Dragnea este suficient și proporțional, în raport cu circumstanțele reale și personale, asigurând realizarea scopurilor pedepsei, de coerciție, prevenție și cel educativ, dându-i posibilitatea unei schimbări de atitudine, precizează judecătorii Instanței supreme în motivarea condamnării fostului președinte al Camerei Deputaților.

"Înalta Curte de Casație și Justiție, Completul de 5 Judecători, în majoritate, în procesul de reanaliză efectivă a criteriilor de individualizare judiciară prevăzute în art. 72 din Codul penal 1969, consideră cuantumul pedepsei de 3 ani și 6 luni ca fiind suficient și proporțional, în raport cu circumstanțele reale și personale ale inculpatului, asigurând realizarea scopurilor pedepsei, de coerciție, prevenție și cel educativ, dându-i posibilitatea unei schimbări de atitudine și raportare la valorile sociale afectate prin fapta comisă, respectiv încrederea în instituțiile publice și relațiile de serviciu, în conștientizarea consecințelor unei infracțiuni de serviciu, din perspectiva funcției deținute, neimpunându-se majorarea acestuia", se precizează în motivare, potrivit Agerpres.

Economiile hazardului CITEȘTE ȘI Economiile hazardului

Totodată, instanța de apel, în majoritate, a constatat că, în raport de cuantumul pedepsei rezultante de 3 ani și 6 luni închisoare, "privarea de libertate constituie singura modalitate legală de executare a pedepsei care este aptă să conducă la îndeplinirea concretă a funcțiilor sancțiunii aplicate".

Pe 27 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat, definitiv, pe Liviu Dragnea, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

viewscnt
Afla mai multe despre
îccj
liviu dragnea