Numărul angajaților din Uniunea Europeană a scăzut în trimestrul doi din 2020

Numărul angajaților din Uniunea Europeană a scăzut în trimestrul doi din 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2020

În trimestrul doi din 2020, încă marcat de măsurile de izolare impuse de majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (Covid-19), numărul angajaților a scăzut cu 2,7% în cele 27 de state membre ale UE și cu 2,9% în zona euro, comparativ cu precedentele trei luni, arată datele publicate marți de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acestea sunt cele mai semnificative scăderi de când se publică datele, respectiv 1995. Numărul angajaților a scăzut cu 0,3% în UE și cu 0,2% în zona euro în primul trimestru din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, scrie Agerpres.

ANAF - Regim contabil și fiscal privind sumele decontate angajatorilor în cazul acordării unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ CITEȘTE ȘI ANAF - Regim contabil și fiscal privind sumele decontate angajatorilor în cazul acordării unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ

În trimestrul doi din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, numărul angajaților a coborât în toate cele 27 de state membre UE, cu excepția Maltei (unde s-a înregistrat un avans de 0,6%). Cel mai sever declin a fost raportat în Spania (minus 7,5%), Irlanda (minus 6,1%), Ungaria (minus 5,3%) și Estonia (minus 5,1%), iar cel mai redus în Luxemburg, Belgia, Cipru, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Germania, Cehia, Suedia și România.

În ritm anual, în trimestrul doi din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, numărul angajaților a scăzut cu 3,1% în zona euro și cu 2,9% în Uniunea Europeană. Sunt de asemenea cele mai semnificative scăderi de când se publică aceste date, respectiv 1995.

Numărul angajaților a crescut cu 0,4% în UE și în zona euro în primul trimestru din 2020, raportat la perioada similară din 2019.

Deși impactul pandemiei asupra numărului de angajați a fost relativ moderat datorită schemelor guvernamentale de sprijin, scăderea numărului de ore lucrate a fost mult mai pronunțată. Numărul de ore lucrate a coborât cu 10,7% în UE și cu 12,8% în zona euro în trimestrul doi din 2020, comparativ cu precedentele trei luni. În România, numărul de ore lucrate a fost mai mic cu 2,5% în trimestrul doi din 2020, comparativ cu precedentele trei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
angajati
uniunea europeana