Omul de afaceri Remus Truică, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani în dosarul retrocedării Pădurii Snagov; Prințul Paul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, decizia nefiind definitivă

Omul de afaceri Remus Truică, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani în dosarul retrocedării Pădurii Snagov; Prințul Paul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, decizia nefiind definitivă
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2019

Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Brașov, la patru ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani în dosarul retrocedării Pădurii Snagov. În același dosar, Prințul Paul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia instanței nu este definitivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Curtea de Apel Brașov a pronunțat, joi, sentința în dosarul în care omul de afaceri Remus Truică, prințul Paul și alte 20 de persoane, între care trei cetățeni israelieni și jurnalistul Dan Andronic, au fost trimiși în judecată pentru retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa și a 47 de hectare din Pădurea Snagov, scrie News.ro

Remus Truică a fost condamnat pentru trafic de influență și spălare de bani, fiind achitat pentru alte infracțiuni.

Înfrângere DNA: Fostul ministru Cristian David, achitat definitiv pentru trafic de influență după ce inițial a primit 5 ani de închisoare CITEȘTE ȘI Înfrângere DNA: Fostul ministru Cristian David, achitat definitiv pentru trafic de influență după ce inițial a primit 5 ani de închisoare

Astfel, el a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru tric de influență și la trei ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de spălare a banilor.

Instanța a decis contopirea pedepselor și a hotărât ca lui Remus Truică să-i fie aplicată pedeapsa cea mai grea, cea de 4 ani de închisoare. De asemenea, are o serie de interdicții.
Din pedeapsa aplicată va fi dedusă perioada de reținere și arest la domiciliu, cuprinsă între 9 decembrie 2015 – 21 iunie 2016.

Prințul Paul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influență. El a fost achitat pentru comiterea infracțiunilor de spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Remus Truică și Prințul Paul au fost obligați la plata sumei de 55.300 de lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare.

Jurnalistul Dan Andronic, dar și alți inculpați au fost achitați. Decizia instanței nu este definitivă

În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, prințul Paul și alte 20 de persoane, între care trei cetățeni israelieni și jurnalistul Dan Andronic, au fost trimiși în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa și a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Multinaționalele din toată lumea sunt supuse unor controale fiscale mai riguroase CITEȘTE ȘI Multinaționalele din toată lumea sunt supuse unor controale fiscale mai riguroase

Omul de afaceri Remus Truică a fost acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, iar prințul Paul a fost acuzat de cumpărare de influență și spălare a banilor, ambele în formă continuată și complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, acuzațiile reținute în sarcina inculpaților vizează infracțiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), ”în interesul obținerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României”.

Procurorii DNA arătau că prințul Paul i-a promis lui Truică și asociaților acestuia din grupul infracțional o cotă parte importantă, între 50 la sută și 80 la sută, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe măsura obținerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare cu Reciplia SRL.

”Aceasta, pentru ca ei să intervină pe lângă funcționari publici implicați în procedurile de retrocedare, prin influența avută în mod direct (fost și actual consilier al primului ministru) și indirect, prin intermediul relațiilor pe care le au în lumea politică, în justiție, la cel mai înalt nivel și presă (relații de prietenie și de afaceri cu membri ai Guvernului, parlamentari, funcționari autorități publice, cu persoane cu influență în presă, relații la ICCJ, contractarea serviciilor unei firme de avocatură de top), astfel încât aceștia, în mod nelegal, să determine obținerea pe nedrept a bunurilor revendicate de Al României Paul Philipe”, preciza DNA.

După dobândirea Pădurii Snagov și a Fermei Băneasa, acestea au fost transferate de prințul Paul, prin contracte de vânzare-cumpărare, către Reciplia SRL, la prețuri mult subevaluate, disimulându-se natura ilicită a provenienței. Firma respectivă a vândut mai departe altor persoane, fără a încasa vreo sumă de bani.

Prin activitatea infracțională desfășurată s-a reușit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu statului de 9.523.769 de euro, precum și a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului de 135.874.800 de euro, menționau procurorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
remus truică
padurea snagov
printul paul