Panama, Bahamas, Mauritius și alte nouă țări vor fi considerate de Uniunea Europeană paradisuri fiscale

Panama, Bahamas, Mauritius și alte nouă țări vor fi considerate de Uniunea Europeană paradisuri fiscale
scris 6 mai 2020

Comisia Europeană urmează să includă Panama, Bahamas, Mauritius și alte nouă state pe lista țărilor care prezintă riscuri de spălare a banilor și de finanțare a terorismului, conform unui document consultat de Reuters.

Pe lista neagră a paradisurilor fiscale, care este posibil să fie publicată joi, ar urma să fie incluse Barbados, Botswana, Cambodgia, Ghana, Jamaica, Mongolia, Myanmar, Nicaragua și Zimbabwe, scrie Agerpres

EXCLUSIV Oxigen pentru buget - marile companii au plătit în aprilie cu 7% mai mult față de anul trecut. Șeful Direcției Mari Contribuabili: Companiile au avut încredere să plătească și pentru asta le mulțumim CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Oxigen pentru buget - marile companii au plătit în aprilie cu 7% mai mult față de anul trecut. Șeful Direcției Mari Contribuabili: Companiile au avut încredere să plătească și pentru asta le mulțumim

Lista neagră a jurisdicțiilor fiscale necooperante este un instrument comun de diminuare a riscurilor de abuz fiscal și de competiție fiscală neloială la nivel mondial.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat, pentru Reuters, că încă ar putea fi modificată componența listei.

viewscnt
Afla mai multe despre
paradis fiscal
panama