Pensiile speciale lunare vor fi plafonate la 10.000 lei, diferența va fi impozitată cu o taxă de solidaritate

Pensiile speciale lunare vor fi plafonate la 10.000 lei, diferența va fi impozitată cu o taxă de solidaritate
scris 15 iul 2019

Pensiile speciale lunare vor fi limitate la 10.000 de lei, iar suma care depășește acest plafon la pensiile mari va fi impozitată cu o taxă de solidaritate, a anunțat ministrul Finanțelor,. Eugen Teodorovici, precizând să subiectul a fost discutat astăzi în ședința PSD și că urmează să fie clarificat în perioada următoare.

Profit.ro a anunțat anterior că pensiile speciale și indemnizațiile speciale vor fi impozitate progresiv, urmând ca un proiect în acest sens să fie pregătit de către ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

FOTO ANAF atenționează: primiți sms de fraude cu bani! CITEȘTE ȘI FOTO ANAF atenționează: primiți sms de fraude cu bani!

Statul are prevăzut să plătească anul acesta 9,15 miliarde de lei pentru pensii speciale, potrivit unui document al Ministerului Finanțelor analizat de Profit.ro. Beneficiarii, al căror număr se situa în 2018 la aproape 150.000, sunt cei care au servit în structurile de forță ale statului și includ pensionari MAI, MApN și SRI, parlamentari, procurori și judecători, personal auxiliar de pe lângă instanțe și parchete, diplomați și auditori ai Curții de Conturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii speciale
psd
eugen teodorovici
impozit progresiv
buget
deficit bugetar