Pensiile speciale vor fi impozitate progresiv, unele proiecte sociale dispar. Ministerul Finanțelor vrea să taie de la cheltuieli 4 miliarde de lei

Pensiile speciale vor fi impozitate progresiv, unele proiecte sociale dispar. Ministerul Finanțelor vrea să taie de la cheltuieli 4 miliarde de lei
scris 4 iul 2019

Pensiile speciale și indemnizațiile speciale vor fi impozitate progresiv, urmând ca un proiect în acest sens să fie pregătit de către ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au declarat surse din PSD. Decizia a fost luată aseară la reuniunea Comitetului Executiv (CEx) al PSD. Totodată, Ministerul Finanțelor va pregăti măsuri de reducere a cheltuielilor, cu impact de circa 4 miliarde de lei în deficitul bugetar, însă este dispus să accepte ca deficitul să depășească pragul de 3% dacă banii sunt folosiți pentru investiții, a declarat, tot la reuniunea conducerii PSD, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Trebuie menționat că, deși conducerea PSD a decis în CEx să pregătească un proiect de impozitare a pensiilor speciale, a adoptat recent Codul Administrativ, care introduce noi beneficiari de pensii speciale, anume primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene.

Tot în CEx-ul PSD s-a discutat ca Guvernul să renunțe la unele proiecte sociale, care nu au impact asupra unui procent mare din populație.

Teodorovici este citat spunând că până la 31 iulie, când va face rectificarea bugetară, va veni cu un set de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pentru diminuarea deficitului de la 11 miliarde de lei la 7 miliarde de lei.

Deficitul bugetar s-a situat la 11,4 miliarde de lei pentru primele patru luni ale anului, ianuarie-aprilie, însă a crescut în continuare accelerat și a ajuns la 14,7 miliarde de lei pentru primele cinci luni din an.

FOTO ANAF atenționează: primiți sms de fraude cu bani! CITEȘTE ȘI FOTO ANAF atenționează: primiți sms de fraude cu bani!

Ministrul Finanțelor a afirmat și că este dispus să-și asume un deficit bugetar de peste 3% din PIB, dacă este necesar, însă doar dacă Guvernul acceptă să aloce bani pentru investiții. Ca variante de proiecte de investiții pentru care să aloce fonduri, Guvernul are autostrada Comarnic-Brașov sau autostrada Târgu Neamț - Iași.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii speciale
psd
eugen teodorovici
impozit progresiv
buget
deficit bugetar