Promisiuni Cîțu la început de an: Mă duc în CSAT pentru informatizarea ANAF. Un singur control complex pe an la companii

Promisiuni Cîțu la început de an: Mă duc în CSAT pentru informatizarea ANAF. Un singur control complex pe an la companii
scris 3 ian 2020

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că, la început de an, va introduce în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF și ministerului că obiectiv de importantă națională, o altă promisiune fiind că ANAF va iniția cel mult un control compex pe an la companiile din România, indiferent de mărimea lor, excepție fiind însă "cazurile de flagrant/sesizări".

"Concomitent voi face toate demersurile ca, începând din acest an ANAF să efectueze cel mult un control compex pe an la companiile din România, indiferent de mărimea lor. (Excepție fac cazurile de flagrant/sesizari)"

Informatizarea ANAF este o problemă gravă pentru Fisc și angajații săi, dar și pentru persoanele care ajung prin agențiile ANAF. Calculatoarele vechi și foarte vechi au, evident, impact direct asupra productivității angajaților. Modernizarea sistemului informatic al ANAF a făcut și obiectul unui program derulat cu Banca Mondială (RAMP), program la care, însă, Ministerul Finanșelor a renunțat anul acesta, promițând, însă, că nu va renunța la achizițiile de echipamente.

viewscnt
Afla mai multe despre
citu
informatizarea anaf