România, lider în UE la creșterea costurilor cu forța de muncă în trimestrul doi din 2018

România, lider în UE la creșterea costurilor cu forța de muncă în trimestrul doi din 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2018

Costul total al forței de muncă în România a înregistrat cea mare creștere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), în trimestrul doi din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, conform datelor publicate vineri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Costul orar al forței de muncă a crescut în perioada aprilie-iunie 2018 cu 2,6% în Uniunea Europeană și cu 2,2% în zona euro, comparativ cu perioada similară din 2017. În primul trimestru din 2018 s-a înregistrat un avans de 2,8% în UE și de 2,1% în zona euro, scrie Agerpres.

Guvernul, strict cu toate firmele, dar și înțelegător cu cele de stat - proiectul insolvenței deschide o portiță pentru ștergeri de datorii la companiile publice CITEȘTE ȘI Guvernul, strict cu toate firmele, dar și înțelegător cu cele de stat - proiectul insolvenței deschide o portiță pentru ștergeri de datorii la companiile publice

Avansul costurilor cu forța de muncă în România se datorează în principal creșterii cu 35% a costului orar al forței de muncă în domeniul non-business. Pe sectoare ale economiei, în România costul orar cu forța de muncă a crescut cu 13,2% în servicii, cu 14,6% în construcții și cu 14,2% în industrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
costuri
forta de munca