Salariile în România au crescut de aproape trei ori mai mult decât media din UE în 2022

Salariile în România au crescut de aproape trei ori mai mult decât media din UE în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2023

Salariul mediu orar în anul 2022 este estimat la 22,9 euro în Uniunea Europeană și la 25,5 euro în zona euro, ceea ce înseamnă că, față de 2021, a crescut cu 4,4% în UE și cu 4% în zona euro, arată datele publicate de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atât în zona euro cât și în UE, salariul mediu orar și salariile exprimate în monedele naționale au crescut. Totuși, cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Ungaria (16,4%), Bulgaria (15,5%), Lituania (13,4%) și România (12,3%), scrie Agerpres.

CONFIRMARE Bittnet a preluat în acționariat Impetum Group și Agista; vrea venituri de 1 miliard de lei și ia în calcul listarea pe o piață europeană, pentru \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Bittnet a preluat în acționariat Impetum Group și Agista; vrea venituri de 1 miliard de lei și ia în calcul listarea pe o piață europeană, pentru "mai mult pedigree"

La polul opus, cele mai mici creșteri salariale au fost înregistrate în Danemarca (2,2%), Italia, Malta și Finlanda (toate cu 2,3%).

În 2022 comparativ cu 2021, în Uniunea Europeană, salariul mediu orar a crescut cu 3,2% în sectorul non-business, cu 4,9% în sectorul de business, cu 4,6% în industrie, cu 5,2% în construcții și cu 5% în servicii.

În Uniunea Europeană, activitățile economice care au înregistrat cele mai mari creșteri ale salariilor medii orare în 2022 au fost înregistrate în industria extractivă (9,6%), urmate de activitățile profesionale, științifice și tehnice (6,4%), furnizarea de electricitate, gaze, căldură și aer condiționat precum și activități financiare și de asigurări (ambele cu o creștere de 5,6%).

viewscnt
Afla mai multe despre
salarii
eurostat