Sebastian Ghiță, achitat definitiv după ce SIIJ a retras apelul în dosarul în care erau implicați șefi de parchete

Sebastian Ghiță, achitat definitiv după ce SIIJ a retras apelul în dosarul în care erau implicați șefi de parchete
scris 28 iun 2019

Sebastian Ghiță a fost achitat definitiv vineri de un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul în care fostul deputat a fost judecat alături de foști șefi din poliție și parchete din Ploiești, după ce Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) și-a retras apelul.

Practic, prin retragerea apelului SIIJ, judecătorii din completul de cinci au fost nevoiți să mențină decizia de achitare dată pe 14 iunie 2018 de un complet de trei judecători de la Instanța supremă, scrie Agerpres.

Legea care interzice acțiunile la purtător, aprobată a doua oară de Parlament, la doi ani după termenul limită de implementare. Băncile, obligate să monitorizeze mai strict politicienii CITEȘTE ȘI Legea care interzice acțiunile la purtător, aprobată a doua oară de Parlament, la doi ani după termenul limită de implementare. Băncile, obligate să monitorizeze mai strict politicienii

Sebastian Ghiță a fost astfel achitat pentru două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Fostul deputat Sebastian Ghiță se află în Serbia. El a fugit din țară în decembrie 2016 și are pe rolul instanțelor și parchetelor din România mai multe dosare penale.

viewscnt
Afla mai multe despre
sebastian ghiță
sri