Sediul Samsung Electronics din Seul, percheziționat într-un scandal politic extins în mediul de afaceri

Sediul Samsung Electronics din Seul, percheziționat într-un scandal politic extins în mediul de afaceri
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2016

Procuratura din Seul a percheziționat, marți dimineață, sediul central al Samsung Electronics, într-un scandal politic în care este implicat președintele Coreii de Sud, care s-a extins în mediul de afaceri, relatează Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Percheziția a avut loc după mai multe zile în care presa coreeană a acuzat că Samsung a alocat milioane de euro unei fundații conduse de o prietenă veche a președintelui Park Geun-hye, arată news.ro.

Acțiunea procuraturii dă o nouă lovitură imaginii Samsung, după retragerea de pe piață a smartphone-urilor Note 7, la un cost de peste 6.000 de miliarde de woni (5,3 miliarde dolari).

Samsung Electronics a confirmat percheziția, dar a refuzat să prezinte alte detalii. Săptămâna trecută, compania a anunțat că va coopera în cadrul investigației.

Presa din Coreea a fost dominată în ultimele trei săptămâni de acuzații de trafic de influență și corupție, iar popularitatea președintelui a coborât la minime record.

Microsoft este o companie mai fericită cu Nadella la conducere. Angajații sunt mai mulțumiți decât cei de la Apple CITEȘTE ȘI Microsoft este o companie mai fericită cu Nadella la conducere. Angajații sunt mai mulțumiți decât cei de la Apple

Park a fost intens criticat și au avut loc proteste zilnice, după ce s-a aflat că Choi Son-sil, o prietenă veche a acestuia, dar fără nicio funcție publică, îi influențează deciziile prezidențiale.

Au apărut acuzații și că Choi, aflată în prezent în detenție, s-a folosit de poziția de confidentă a lui Park pentru a presa companii mari, între care Samsung, Lotte și grupul SK, să doneze milioane fondațiilor pe care le controlează.

Poliția investighează acuzațiile, redate de presa coreeană săptămâna trecută, că Samsung ar fi transferat 2,8 milioane de euro către compania Widec Sports din Germania, controlată de Choi.

Banii ar fi fost destinați susținerii dezvoltării echitației în Coreea de Sud, înainte de Olimpiada de la Tokyo din 2020, dar majoritatea banilor ar fi fost cheltuiți pe un cal folosit de fiica lui Choi, Jeong Yu-ra, pentru antrenamente.

Potrivit agenției de presă Yonhap, procurorii au confiscat documente legate de afacerile Samsung cu Federația Coreeană pentru Echitație, iar în anchetă ar fi vizat și Park Sang-jin, directorul pentru afaceri externe al grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
perchezitii
seul