Teodorovici despre intenția Guvernului de a limita angajările, anunțată de Profit.ro: Nu are logică, poate fi intrepretată ca lipsă de resurse la buget

Teodorovici despre intenția Guvernului de a limita angajările, anunțată de Profit.ro: Nu are logică, poate fi intrepretată ca lipsă de resurse la buget
scris 29 nov 2017

Președintele comisiei de buget din Senat, social-democratul Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe în cabinetul Ponta și fost consilier al premierului Tudose, a arătat că măsura propusă de Guvern în proiectul de buget pentru 2018, prezentat în exclusivitate de Profit.ro, respectiv de limitare a angajărilor în administrația publică, nu are o logică și poate fi interpretată ca lipsă a resurselor în viitorul buget.

Proiectul pregătit la nivelul Guvernului și obținut de Profit.ro relevă intenția de a introduce o regulă nouă, care vizează ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administrație după principiul 1 la 2, respectiv la două posturi vacantate după 1 ianuarie 2018 va fi posibilă ocuparea doar a unui singur post, dar numai cu încadrarea în buget, altfel angajările fiind suspendate pe întregul an 2018. Practic, va fi acceptată doar înlocuirea unor angajați și numai cu încadrarea în noul buget, altfel angajările urmând să rămână blocate.

EXCLUSIV Bugetul 2018: Guvernul continuă să nu acorde beneficii, limitează angajările pe sistemul 1 la 2, îngheață unele plăți și obligă instituțiile să taie 10% din cheltuieli CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bugetul 2018: Guvernul continuă să nu acorde beneficii, limitează angajările pe sistemul 1 la 2, îngheață unele plăți și obligă instituțiile să taie 10% din cheltuieli

O măsură similiară a fost aplicată de cabinetul Boc, iar Eugen Teodorovici a arătat că reluarea ei într-o nouă formă nu se justifică.

”Tăierea asta pe orizontală sau angajarea asta  2 la 1, a mai fost, știți, 7 la 1, în trecut. Nu este o chestiune care să aibă o logică în spate. Măsurile astea pe orizontală și aplicate ca să le aplici nu au cea mai bună logică din punctul meu de vedere”, a spus Teodorovici.

Întrebat de jurnaliști, el a fost de acord că măsura poate fi intrepretată că în sensul că nu sunt bani suficienți la buget.

”Da, poate fi luată ca o îngrijorare vis-a-vis de ceea ce înseamnă cheltuieli în zona publică”, a mai arătat senatorul PSD.

DOCUMENT Schimbare: Firmele cu capital social de 45.000 lei și cel puțin 2 angajați primesc dreptul de a opta pentru impozit pe profit în loc de impozit pe cifra de afaceri CITEȘTE ȘI DOCUMENT Schimbare: Firmele cu capital social de 45.000 lei și cel puțin 2 angajați primesc dreptul de a opta pentru impozit pe profit în loc de impozit pe cifra de afaceri

Acesta a fost demis din funcția de consilier al premierului Tudose, în iulie anul acesta, după ce a făcut declarații pe tema impozitării cultelor și după critici aduse măsurilor guvernamentale. 

Teodorovici a continuat să critice din actuala poziția măsurile Guvernului, solicitând ca măsuri precum split TVA sau recentele modificări ale Codului Fiscal să fie anulate.

viewscnt
Afla mai multe despre
teodorovici
buget
angajari
aadministratie
guvern
senat
parlament