Trump îi amenință pe aliații din G7 cu noi taxe vamale

Trump îi amenință pe aliații din G7 cu noi taxe vamale
scris 10 iun 2018

Președintele american Donald Trump s-a răzgândit în acest weekend contra aliaților din Europa și Canada, pe care i-a amenințat cu taxe vamale mari, după summitul G7 care s-a încheiat în fiasco, scrie AFP.

Sâmbătă, Donald Trump și-a retras brusc sprijinul în comuncatul final al summitului care a durat două zile la Malbaie (Québec, în estul Canadei), în ciuda compromisului privind comerțul, scrie News.ro

Președintele american și delegația sa au aprobat totuși acest document în 28 de puncte penibil negociat de "Grupul celor șapte" (Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Franța, Germania, Italia, Japonia).

Continuă haosul legislativ pentru creanțele vândute de bănci: Apar norme de aplicare pentru articole abrogate din Codul Fiscal, nu și pentru cele în vigoare CITEȘTE ȘI Continuă haosul legislativ pentru creanțele vândute de bănci: Apar norme de aplicare pentru articole abrogate din Codul Fiscal, nu și pentru cele în vigoare

Prim-ministrul Canadei, țară lovită ca și Europa și restul lumii de noile taxe vamale impuse de americani pentru oțel și aluminiu, a spus că aceste taxe sunt "o insultă". Ca și Uniunea Europeană, el a confirmat represalii în iulie.

"Canadienii sunt politicoși și rezonabili, dar nu ne vom lăsa îmbrânciți", a declarat prim-ministrul.

Câteva ore mai târziu, deranjat de aceste cuvinte, Trump a scris pe Twitter, din Air Force one, că a ordonat reprezentanților săi să retragă sigiliul american din comunicatul final.

El l-a numit totodată pe Justin Trudeau o persoană "necinstită și slabă"... după ce a spus înainte că relațiile bilaterale nu au fost niciodată mai bune în istoria celor două țări.

În plus, Donald Trump a reînnoit amenințarea asupra tarifelor pentru mașinile europene și străine importate de Statele Unite.

Liderii G7 au părăsit Malbaie după ce Donald Trump a decis să rupă acordul de la finalul summitului.

Printre alte subiecte de discordie s-a aflat și respingerea de către G7 a propunerii lui Trump de a reintegra în "club" Rusia, exclusă în 2014 din cauza anexării peninsulei Crimeea, cerând Moscovei să înceteze "să submineze sistemele democratice". 

Donald Trump va ateriza la ora locală 20.00 la Singapore, duminică, pentru un alt summit, cu Kim Jong Un, și despre care s-a arătat "cu adevărat încrezător". 

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
taxe