Unul dintre sindicatele din ANAF anunță că mâine va avea loc o grevă de avertisment. "Îi așteptăm alături de noi pe toți colegii nemulțumiți"

Unul dintre sindicatele din ANAF anunță că mâine va avea loc o grevă de avertisment. "Îi așteptăm alături de noi pe toți colegii nemulțumiți"
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 21 aug 2023

Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală “Solidaritatea” anunță o grevă de avertisment a angajaților din ANAF mâine, în data de 22 august 2023. Greva de avertisment este ultimul demers cerut de lege înaintea declanșării grevei propriuzise, atrage atenția președintele Solidaritatea, Dorin Modure. La ANAF și Ministerul Finanțelor au avut loc pe 10 și 11 august proteste spontante, determinată de intențiile Guvernului de a elimina o serie de funcții de conducere din instituțiile de stat, inclusiv postul de șef birou, dar și de nemulțumirile angajaților privind condițiile de muncă și incertitudinile legate de viitoarea lege a salarizării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Solidaritatea face grevă de avertisment în 22 august, între orele 8 si 10. Acesta este ultimul demers cerut de lege înaintea declanșării grevei propriuzise. Îi așteptăm alături de noi pe toți colegii nemulțumiți", a anunțat președintele Solidaritatea, Dorin Modure.

În urma protestelor de pe 10 și 11 august, angajații din Finanțe au obținut promisiunea guvernanților că nu vor fi făcute disponibilizări în instituțiile din subordinea Ministerului Finanțelor, precum și un termen până la care va fi elaborat un act normativ prin care se vor egaliza salariile la nivelul maxim în plată în cadrul sistemului fiscal, luând în calcul hotărârile judecătorești.

DOCUMENT ANAF către Ministerul Finanțelor: Ordonanța de restructurare a posturilor din sectorul public va duce la scăderea veniturilor la buget CITEȘTE ȘI DOCUMENT ANAF către Ministerul Finanțelor: Ordonanța de restructurare a posturilor din sectorul public va duce la scăderea veniturilor la buget

Potrivit Solidaritatea, Ministerul Finanțelor a promis urmatoarele:

  • Nimeni nu-și va pierde locul de muncă.
  • Se va realiza egalizarea salariilor.
  • Se va elabora un statut al profesiei.
  • În viitoarea lege a salarizării vom fi incluși într-o familie ocupațională distinctă.

"Cu alte cuvinte, să ne bucurăm că nu ne dau afară și că, în sfârșit, o să respecte legea care cere plata egală pentru munca egală. Aici diferențele sunt de maxim 400-500 lei, dar trebuie înteles că nu toți vom lua această sumă. Fiecare va lua diferența pe care o mai are până la salariul maxim. Statutul ni se promite de peste 20 de ani, iar legea salarizării nu știe nimeni cum va arăta. Absolut nimic de tăierea sporurilor, desființarea funcțiilor de șef birou etc.", a afirmat, referitor la promisiunile Finanțelor, președintele Solidaritatea.

Solidaritatea nu apare printre semnatarii procesului verbal de la finalul întâlnirii reprezentanților angajaților cu ministrul Marcel Boloș, din 11 august, motivul fiind că membrii sindicatului nu au putut ajunge în timp util la discuția anunțată de minister cu foarte puțin timp înainte de avea loc. Procesul verbal a fost semnat de Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe, Sindicatul Național Pro Lex, Sindicatul National Finante Publice - SindFisc și Meridian.

Unul dintre sindicatele din ANAF anunță că mâine va avea loc o grevă de avertisment.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
greva
ministerul finanțelor
proteste