România ocupă penultimul loc în Uniunea Europeană, după Bulgaria, în funcție de procentul companiilor care utilizează servicii cloud, cu o rată de adoptare a acestora de doar 10%, arată un studiu realizat de biroul european de statistică Eurostat, bazat pe date din 2018.
Premierul britanic Theresa May a primit un vot de încredere pentru a rămâne la șefia partidului Conservator, însă peste 100 de parlamentari din interiorul partidului au votat în favoarea demiterii acesteia, în condițiile în care nu o mai văd ca liderul potrivit în gestionarea problemelor legate de Brexit. 200 de parlamentari conservatori și-au exprimat însă susținerea față de May. În urma votului, lira sterlină se tranzacționează pentru 1,2616 dolari, cu circa 1,1% peste nivelul de marți, fiind însă în retragere ușoară de la maximele intraday atinse pe parcursul ședinței, când moneda britanică a urcat până la 1,2672 dolari pe unitate.
Acordul privind Brexit negociat de Marea Britanie cu Uniunea Europeană are un viitor incert, în contextul în care mai mulți parlamentari britanici doresc înlocuirea premierului Theresa May și au inițiat o moțiune de cenzură împotriva acesteia.
Principalul motiv pentru care românii lucrează pe cont propriu este dificultatea de a găsi un loc de muncă la un angajator, relevă un raport al biroului european de Statistică, Eurostat, bazat pe date din 2017. Astfel, 38% dintre românii care desfășoară o activitate profesională pe cont propriu, cel mai mare procent din Uniunea Europeană, invocă lipsa unui loc de muncă la un angajator ca principal motiv pentru situația lor. Spre comparație, la nivel european, majoritatea celor care lucrează pe cont propriu au ales acest lucru fie datorită unei oportunități, fie pentru a continua o afacere de familie.
Compania daneză ISS Facility Services, unul dintre jucătorii de Top pe piața de facility management, cu circa 1.600 de angajați pe piața locală, vinde operațiunile din 13 țări, printre care și România.