România a devenit singura țară din regiune care nu mai este promovată în cataloagele marilor turoperatori din Germania, stat care recent era principalul furnizor de turiști pentru piața locală. După TUI și Neckermann, și compania Dertour a renunțat acum să mai promoveze ofertele românești. Eliminarea României din cataloage, unde Bulgaria și Ungaria, de exemplu, ocupă numeroase pagini, este argumentată prin infrastructura deficitară, numărul mic de hoteluri de calitate și tarifele foarte mari practicate de acestea. Turoperatorii germani reclamă că au fost lăsați singuri să lucreze la imaginea României.
Georgia, o țară cu ieșire la Marea Neagră și cu munți, întocmai ca România, dar de trei ori mai mică, alocă pentru promovarea turismului de trei ori mai mulți bani. În timp ce oficialii români din turism nu au stabilit nici măcar niște piețe țintă, georgienii își știu clar prioritățile, iar rezultatele nu întârzie să apară: Georgia a avut anul trecut 7,5 milioane de turiști străini, iar România a atras doar 2,5 milioane de vizitatori.
Parlamentarii români și cei georgieni discută posibilitatea ca un zbor direct regulat între București și Tbilisi să fie lansat din acest an, iar hotărârea ar putea fi luată în urma unor discuții finale care vor avea loc la sfârșitul lunii februarie sau începutul lui martie, a declarat pentru Profit.ro, la Tblisi, parlamentarul georgian Isko Daseni, președintele grupului prietenie și lucru româno-georgian.
Romania.travel, site-ul oficial al turismului românesc din ultimii ani, nu mai poate fi accesat pentru că reprezentanții ministerului Turismului, care îl au în administrare, nu au achitat taxa anuală pentru deținerea domeniului. Noul ministru de resort, Bogdan Trif, a declarat pentru Profit.ro că nu există cadrul legal pentru plata acestui domeniu, romania.travel, și că o va achita din salariul lui. UPDATE ora 14.12 Ministerul Turismului a transmis Profit.ro că site-ul a fost redeschis, după ce a aflat de la Profit.ro despre închiderea pentru neplată.
Complexul hotelier Vraja Mării din Costinești, cu 88 de camere, construit în 2013, a fost scos la vânzare cu 2,8 milioane de euro. Ajuns la 63 de ani, proprietarul, singurul specialist pe discoteci-sonorizări al fostului Birou de Turism pentru Tineret (BTT) în perioada '82-'89, spune pentru Profit.ro că vrea să renunțe la afacere și să călătorească prin lume.