Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, cu afaceri de peste 4 miliarde euro, care controlează și grupul norvegian Vard, proprietarul șantierelor navale din Tulcea și Brăila, a trimis Guvernului român o ofertă cu anumite puncte pentru Șantierul din Mangalia. Recent, Guvernul a anunțat că blochează tranzacția prin care olandezii de la Damen cumpărau de la Daewoo pachetul majoritar al șantierului, astfel încât statul să redevină unicul proprietar.
Nouă patronate din industria turismului, printre care ANAT, HORA, OPTBR și FIHR, vor să se reunească într-o structură unică, cu mesaj unitar, și cer, totodată, înființarea "Organizației Române de Turism", o entitate public-privată care să permită colaborarea dintre autoritățile publice și sectorul privat.
Proprietarii fostului hotel Royal din zona Unirii din București au schimbat strategia, nereușind să-l vândă cu 17 milioane de euro, așa cum au încercat în ultimii ani. L-au modernizat, l-au afiliat la brandul Mercure și l-au scos din nou la vânzare, dar au mai redus din pretenții și cer acum 14 milioane de euro.
Paralela 45, unul din cei mai mari touroperatori din România, a vândut în cele patru zile ale Târgului de Turism vacanțe de peste un milion de euro, atât în stand, cât și în agențiile din rețea și online, ca urmare a reducerilor din perioada early booking, dar și datorită discounturilor suplimentare.
Sejururile într-o destinație de litoral au fost cele mai căutate de vizitatorii Târgului de Turism al României, ediția de primăvară, confirmând ideea că românii caută în această perioadă, în principal, să-și asigure vacanța de vară, arată bilanțul Christian Tour, cel mai mare touroperator de pe piața locală. Astfel, pachetele cu reduceri de până la 50% și cele cu extra-discounturi oferite pe perioada târgului în destinații precum Grecia, Turcia, Spania și Bulgaria au fost cele mai căutate de către turiștii români.