Fermierii din România protestează față de concurența cu ouă din Polonia, pe care o consideră neloială, și solicită autorităților abilitate din România să notifice Polonia și Comisia Europeană, întrucât acest fenomen duce la falimentul fermelor din România. Deși România produce ouă peste necesarul de consum intern, patronatul din domeniu susține că pe piață sunt comercializate ouă cu prospețime îndoielnică, aduse din import, în schimbul ouălor proaspete din producție internă.
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) apreciază, într-un comunicat transmis Profit.ro, că decizia Autorității Naționale pentru Turism (ANT) de retragere a licențelor deținute de agenții de turism care nu aveau poliță de asigurare în caz de insolvabilitate, insolvență sau faliment, anunțată ieri în premieră de Profit.ro, întărește disciplina privind comercializarea pachetelor turistice și protejează persoanele fizice și juridice care contractează pachete turistice.
Christian Tour, cel mai mare turoperator din România, vrea să dea în judecată Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), apreciind că i-a afectat grav imaginea prin faptul că a postat pe o listă cu agenții cărora le-a fost retrasă licența de funcționare și câteva sedii ale firmei, închise și radiate în urma relocărilor în zone mai bune. "Nu știm dacă este prostie sau rea voință", a declarat pentru Profit.ro Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.
Cel mai greu an pentru agențiile de turism din România încă nu s-a încheiat: după atentatele care le-au afectat activitatea, după Consiliul Concurenței, care le anchetează pe cele mai mari dintre ele, și după insolvențele Mareea și Genius, acum aproape jumătate dintre agențiile din toată țară își pierd licența de funcționare în urma celei mai ample acțiuni de curățare a turismului românesc din ultimii 25 de ani.
Pesta porcină africană, o boală contagioasă și fără leac, le dă fiori crescătorilor români, după ce au fost descoperite astfel de cazuri în Republica Moldova și Ucraina. Dacă un singur animal dintr-o fermă se îmbolnăvește, crescătorul este obligat să ucidă toate celelalte animale, astfel că un focar de acest fel în România ar putea produce pagube de sute de milioane de euro, afirmă președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc, Ioan Ladoși.