Delta Dunării, Mamaia și Băile Felix au fost zonele cele mai căutate de turiști în sezonul 2016, cu un grad de ocupare de aproape 100% pentru mai multe săptămâni și pentru un număr de cel puțin trei zile de vacanță, potrivit datelor Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). Per total, vânzările pentru destinații românești prin agențiile de turism au fost mai mari, în medie, cu 15% față de vara trecută, datorită investițiilor realizate în ultimii ani în structurile de cazare, zone de divertisment și relaxare, dar și conjuncturii internaționale, care a determinat un număr mai mare de români să își petreacă vacanța în țara lor.
Nu mai puțin de 80% din locurile în hostelurile din București au fost date în folosință în intervalul 2014-2016. Cu 3.833 de locuri inaugurate în această perioadă, hostelurile conduc detașat în topul structurilor de cazare inaugurate în ultimii ani în Capitală, depășind de zece ori numărul camerelor de hotel nou deschise.
Cererea de vacanțe pentru litoralul Spaniei a crescut cu un sfert anul acesta, la nivelul întregii țări, față de 2015, compensând scăderea înregistrată pentru Antalya și Bodrum, ca urmare a atentatelor și a loviturii de stat eșuate, care au marcat sezonul 2016 în Turcia, anunță Paralela 45, una dintre cele mai mare agenții de turism din România.
Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și cel mai mare operator aerian din România, a anunțat că va lansa două noi rute de pe aeroportul din Craiova, către Paris (Beauvais) și Veneția (Treviso), ambele cu începere din martie 2017, cu două curse săptămânale.
Numărul de turiști străini în România s-a majorat cu aproape 17% anul trecut, iar pentru acest an este estimat un plus de 20%. În paralel, însă, nu a crescut și numărul de camere, iar dacă lucrurile evoluează în acest ritm, în câțiva ani, turiștii nu vor mai avea loc în hotelurile din București și din stațiunile din țară în perioadele de vârf, cred hotelierii.