Hotelierii din Republica Moldova intenționează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să învețe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente: vânzări, rezervari, promovare, dar și lucrul cu personalul, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc, care anunță că, în aceste zile, o delegație din Republica Moldova a vizitat mai multe unități de cazare din București.
Peste 50.000 de turiști români au fost în minivacanță în stațiunile românești și în hotelurile din țară și străinătate, profitând astfel de ziua de vineri liberă, potrivit unui studiu al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Potrivit federației, orice zi liberă de vineri sau de luni aduce o creștere a numărului de turiști cu circa 50%.
Arhitectura, centrul vechi și viața de noapte reprezintă, în percepția respondenților unui studiu realizat de compania de piață BrandBerry, principalele calități ale Bucureștiului pentru turiști, în timp ce lipsa unei infrastructuri corespunzătoare, aglomerația și mizeria sunt principalele minusuri identificate. Centrul vechi, casele vechi, în general, alături de Delta Văcărești, Dâmbovița și parcurile din București sunt principalele oportunități pentru turism, Bucureștiul fiind văzut ca un oraș competitiv în relație cu restul orașelor din România, mai ales din perspectiva oportunităților de afaceri, a posibilităților de petrecere a timpului liber și a oportunităților de educație și a dezvoltării economice.
Ca urmare a gradelor bune de ocupare obținute de hotelurile din România în ultimii ani și a cadrului fiscal prietenos vor apărea în următoarea perioadă noi investiții atât în industria hotelieră, cât și în cea a restaurantelor sau de entertainment. Mai mult de 40 de hoteluri mari urmează să apară în următoarele 24 de luni în România, ceea ce presupune cel puțin 400 milioane euro care vor fi investite în industrie, a declarat pentru Profit.ro Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).
Timișoara așteaptă în anul 2021, când va deveni Capitală Culturală Europeană, mai mult de 800.000 de turiști care să înopteze măcar o noapte în oraș și peste 200.000 de vizitatori - care vin și pleacă în aceeași zi, număr de 2,5 ori mai mare comparativ cu anul trecut, a declarat pentru Profit.ro Simion Giurcă, Travel Expert Advisor al Asociației Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii.