România are o imagine proastă în străinătate, iar acest lucru contează mai mult decât că este o țară frumoasă în ochii potențialilor turiști, spune pentru Profit.ro Gheorghe Fodoreanu, proprietarul Invitation Romania, una dintre cele mai mari agenții de turism din România specializate în incoming. El afirmă că este foarte greu să vinzi "destinația turistică România" în străinătate, mai exact este ca și cum "vinzi saci cu cartofi și știi că jumătate din ei sunt stricați".
Hotelul Parc, cea mai mare structură de cazare din Arad,a fost scos la vânzare, proprietarii, un grup de oameni de afaceri români, printre care și Aurel Muntean, care mai deține și hotelul Împăratul Romanilor din Sibiu, cerând 8 milioane de euro.
În comună la noi, cu foarte mulți ani în urmă, când nu exista nici Facebook și nici Instagram, iar oamenii vorbeau între ei pe la porți, nu pe pereți virtuali, a murit Vasile, bărbatul bețiv și bătăuș al unei biete femei. Văduva nu suferea prea tare, pentru că scăpase de certuri și bătăi, dar nu era nici bucuroasă, pentru că la vârsta ei era greu de crezut că și-ar mai fi putut găsi alt soț. În ziua în care urma înmormântarea, scoseseră mortul în sicriu în curte și îl urcaseră într-o căruță, urmând ca în curând să-l ducă la cimitir. Nevasta bețivului se urcase în câruță, lângă coșciug, și, fără convingere, începuse să-l jelească pe om, mai mult de teama bârfelor din sat decât de durere:
Omul de afaceri Dragoș Anastasiu a adus, în vară, la Green Village, resortul pe care îl deține în localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, 8 angajați din Sri Lanka și vrea acum să mărească la 30 numărul de salariați aduși din din această țară. El intenționează să caute personal și în alte țări din Asia, dar și din alte zone ale lumii. În ianuarie și februarie, luni în care resortul este închis, angajaților străini le-au fost plătite biletele de avion pentru a se întoarce temporar acasă, fiind plătiți de hotel și în această perioadă.
România risca să meargă la târgurile internaționale de turism doar cu asociații și patronate, fără firmele private, cărora le era interzis din acest an să primească gratuități din partea statului. Foarte puține dintre aceste firme private, în general agenții de turism, nu ar fi continuat să participe plătind integral totul, obișnuite fiind ca ani de zile să fie "subvenționate" pentru aceste prezențe la târguri, unde își promovează ofertele. În acest context, Ministerul Economiei a găsit o portiță în lege prin care continuă să sprijine o parte din prezența la târguri a firmelor private care aduc turiști străini în România, explicând că acestea sunt un vector important de promovare a țării noastre peste hotare.