Un hotel cu 120 de camere, a cărui construcție a început în anul 2006 și a fost finalizată în proporție de 80%, pentru că firma care l-a ridicat a intrat în insolvență și clădirea a fost câștigată de un creditor, a fost scos la vânzare cu 2,9 milioane de euro.
Emil-Răzvan Pîrjol, președinte al Bucharest Tourism Bord și fost manager general al diviziei hoteliere a Niro, dar și al Palatului Suter, cel mai luxos hotel din România, este noul șef al turismului românesc, după ce a fost numit secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Pârjol a declarat pentru Profit.ro că are ca priorități o promovare mai eficientă a României, ca destinație turistică, rezolvarea problemei forței de muncă în turism și stimularea educației în domeniu și integrarea în industrie a absolvenților din domeniu.
Antalya, capitala turismului în Turcia și una dintre destinațiile de top din lume, a înregistrat un număr record de turiști în acest an. Potrivit datelor transmise de Direcția Provincială a Culturii și Turismului, pentru prima dată în istorie, Antalya a fost destinația de vacanță aleasă de peste 15 milioane de turiști, dintre care 250.000 de români, în creștere cu 30% față de anul trecut.
Hotelul Ramada-Majestic din centrul Capitalei, deținut de grupul turc Ener Holding, scos la vânzare în vara anului trecut cu peste 13 milioane euro, este foarte aproape de a fi vândut, acționarii fiind în negocieri finale cu un grup hotelier israelian.
Poetul Mircea Dinescu, proprietar a două restaurante, unul în București și celălalt în zona Cetate, pe malul Dunării, a deschis încă un restaurant în Capitală, unde, spre deosebire de celelalte, gătește el însuși, de la humus la cremă de ardei copt și de la ciorbe la știucă umplută. Dinescu a povestit pentru Profit.ro că a deschis restaurantul pentru propria sa terapie: "Decât să mă internez la neurologie, mai bine gătesc la mine la restaurant".