Pensiunile și hotelurile din Delta Dunării sunt ocupate în proporție de 90% de Paște si 1 Mai, turiștii achiziționând în general vacanțe all inclusive, potrivit datelor centralizate de ViziteazaDelta.ro. La all inclusive în Deltă, pe lângă băutură și mâncare, în pachete sunt incluse și transferuri pe apă, divertisment și excursii, a declarat Dragoș Cătălinoiu Gociman, unul dintre cei doi cofondatori ViziteazaDelta.ro.
Mai mult de jumătate dintre românii care vin acasă de sărbători au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania și Italia, iar prețul mediu al biletului de avion din Europa spre diferite aeroporturi din țară variază între 85 euro (Timișoara) și 192 euro (Iași), potrivit unui studiu al Vola.ro.
Proprietarii de baruri din Centrul Istoric al Capitalei susțin că de fiecare dată când ia foc o clădire undeva în țară, reprezentanți ai ISU, dar și ai altor instituții de stat vin să le verifice pub-urile, și fac asta seara, când sunt pline cu clienți. Ei se tem că după incendiul de la Notre Dame, un nou val de controale va bloca activitatea în Centrul Vechi.
Circa 80 de hoteluri din totalul celor peste 300 existente pe Litoral, ceea ce înseamnă mai puțin de 30%, vor fi deschise de Paște și de 1 Mai și vor primi turiști în această perioadă, stațiunile cele mai căutate fiind Mamaia și Vama Veche, urmate de Eforie Nord. Față de 1 Mai anul trecut, numărul turiștilor prezenți pe Litoral va fi cu 25% mai mare, iar o parte dintre ei sunt români care lucrează în străinătate și care s-au întors pentru a petrece Paștele în țară, potrivit unui studiu al Litoralulromanesc.ro, agenția de turism care vinde cele mai multe vacanțe pe litoralul românesc.
Proprietarul hotelurilor Atrium din București și Predeal, un investitor român, a închiriat de la turcul Oguz Yilmaz complexul Blaxy, pe care îl va transforma în hotel all inclusive din această vară. Hotelul intrase în insolvență, ca o dovadă câ în România nu funcționează încă proprietatea periodică, un concept introdus în 2011 în noul Cod Civil, care permite mai multor persoane să aibă, succesiv, drept de proprietate asupra unei locuințe. Cu alte cuvinte, contra unei sume, care astăzi este cuprinsă între 2.000 și 14.000 de euro, în funcție de sezon sau extrasezon, poți fi proprietarul unui apartament pe litoral, pentru 1 săptămână într-o periodă anume, pe termen nelimitat. Odată obținut, dreptul de proprietate periodică poate fi vândut, donat, închiriat, ipotecat sau lăsat moștenire.