Una dintre cele mai mari și mai vechi agenții de turism din România, Paralela 45, și-a crescut cu 25% vânzările în primele nouă luni ale anului și estimează pentru întregul an 2018 un rulaj de aproximativ 60 de milioane de euro, din care aproximativ 10% au fost realizate online, fără asistență. Cele mai căutate destinații au fost, în acest an, Antalya, insulele grecești, Spania, Portugalia, Italia și România
Hotelul de trei stele Trianon, aflată în imediata vecinătate a parcului Cișmigiu din Capitală, a fost scos la vânzare cu 4,3 milioane de euro. Hotelul are 42 de camere, a fost renovat în urmă cu câțiva ani și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 2,7 milioane de lei și un profit net de 33.000 de lei.
Simion Giurcă, fostul șef al biroului de promovare turistică al României de la Viena, decorat de statul austriac și desemnat cetățean de onoare al Vienei de către primarul orașului, dar dat afară de la post de fostul ministru al Turismului Mircea Dobre, în contextul închiderii birourilor de turism ale României din străinătate, a intrat pe cont propriu în afaceri și și-a deschis propria firmă de turism, cu care vrea să aducă turiști străini în România. El crede că, deși România are destinații atrăgătoare, suferă pe piața turistică mondială din cauza renumelui prost creat atât de corupția din țară, cât și de infractorii care operează în afara granițelor.
Booking.com a venit în România și i-a chemat în premieră pe hotelierii români la o discuție despre planurile liderului de pe piața soluțiilor online destinate călătoriilor, anunțându-i ce noi servicii pregătește. Discuția s-a încins, iar hotelierii au reproșat Booking că ajută concurența neloială în România, promovând, alături de ofertele structurilor de cazare acreditate, și pe ale acelora care funcționează ilegal. În primăvara anului trecut, o instanță din Turcia a decis suspendarea Booking în urma unor acuzații de concurență neloială. În urmă cu doi ani, Fiscul francez a acuzat Booking de taxe neplătite de 356 milioane euro.