Ministrul Turismului, Bogdan Trif, nu a rezolvat nicio problemă importantă în mandatul său, nu ține cont de părerile mediului de afaceri și, în consecință, ar trebui înlocuit la remanierea Guvernului, în caz contrar ar trebui desființat Ministerul Turismului, deoarece banii cheltuiți cu salariile nu duc la niciun rezultat, acuză Mohammad Murad, cel mai mare hotelier din România și președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Murad mai susține că Trif nu ar cunoaște domeniul turismului și ar fi mai potrivit, poate, la Ministerul Mediului, sector în care a lucrat anterior.
Autoritățile din județul Mureș vor să dezvolte turismul în zonă, urmând să deruleze o serie de investiții publice, cărora li se vor adăuga celor din sectorul privat. Autoritatea județeană a reluat, în ultimii doi ani, participarea la târgurile de turism, iar în programele anuale de investiții au fost introduse obiective importante atât legate de infrastructura turistică, cât și de reabilitarea unor clădiri monument din județ.
Delta Dunării și Dobrogea vor avea branduri proprii și vor fi promovate pe piețele internă și internațională cu identități vizuale care vor fi construite până la finalul anului următor, printr-un proiect în care s-au unit autoritățile locale din zona Dobrogei și a Deltei Dunării, impreună cu reprezentanții structurilor de cazare din zonă. Reprezentanții acestora spun că nu își doresc în Deltă turiști de masă, interesați de grătare și de all inclusive.
Un tânăr care lucrează în industria de software își petrece zilele de sâmbătă însoțind corporatiștii în drumeții, pasiune din care a făcut un mic business. Principalii clienți sunt tinerele cu o medie de vârstă de 30 de ani, care lucrează în companii multinaționale și care se relaxează mergând pe jos pe munte între 15 și 25 de kilometri într-o zi.
Noul Porsche Cayenne va fi promovat din această toamnă atât pe piața europeană, cât și în SUA cu un film-poveste realizat la sfârșitul lunii octombrie în mai multe zone din România, printre care Cluj-Napoca, Brașov, Sighișoara, Sibiu și București. Compania germană a ales România după ce Ministerul Turismului i-a ajutat pe reprezentanții acesteia să-și găsească hoteluri, ghizi și să nu se blocheze în procedurile birocratice.