În jur de 100 de companii americane vor fi prezente la București, în perioada 18-20 ocombrie, pentru a prospecta piața locală și a participa la un forum de afaceri, în cadrul celei mai mari misiuni comerciale pe care Departmentul pentru Comerț al SUA o organizează în Europa de Sud-Est. Din estimările organizatorilor, cel puțin tot atâtea companii românești vor lua parte la eveniment, iar multe dintre ele au deja programate întâlniri de afaceri cu firmele din SUA.
Atenționat de presă că oamenii de rând sunt în mai mare măsură afectați de scumpirile din ultima perioadă, pentru că nu dețin resursele sale financiare, omul de afaceri Ion Țiriac, care deține și firme de vânzări de autovehicule, a declarat că el este mai afectat, deoarece scumpirea benzinei conduce la scăderea vânzărilor și la concedierea angajaților săi.
Majoritatea de guvernământ a aprobat astăzi, în plenul Camerei Deputaților, o serie de modificări la Legea finanțării activității partidelor politice și a campaniilor electorale, astfel încât banii folosiți ilegal de partide în alegeri sau la referendum să nu mai poată fi confiscați. Inițiatorul acestor propuneri, preluate de majoritatea parlamentară, este fostul ministrul al Justiției Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13, care redefinea abuzul în serviciu și dezincrimina favorizarea infractorului prin decizii ale demnitarilor.
Istoria patrimoniului Clubului Sportiv Progresul, cunoscut în prezent drept Arenele BNR, a constituit subiectul de discuție al comisiei economice din Senat, la care a fost invitat și Ion Țiriac, cunoscut jucător de tenis și om de afaceri. Din documentele și discuțiile prezentate în comisie a reieșit că în februarie 1990, Țiriac a plătit circa 400.000 de dolari pentru refacerea arenei de tenis, pentru ca în iulie 1991 BNR să preia de la Ministerul Sportului pentru doar 233.000 dolari întregul club. Ministrul Sportului susține că BNR ar cere acum Guvernului 35 milioane de euro pentru club sau clădiri la schimb, în timp ce Țiriac vrea să dea în judecată BNR invocând nereguli la preluarea din 1991.
Testarea obligatorie a apei potabile îmbuteliate din comerț, nu doar la sursă și la 12 ore după îmbuteliere, ci obligatoriu și cu 3 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate, a fost respinsă, miercuri, de către plenul Senatului. Senatorii au fost de părere că autoritățile de sănătate publică nu dispun de resurse financiare și umane în acest scop.