Reprezentanții băncii de dezvoltarea norvegiene Innovation Norway au început documentarea pe teren în România, pentru a selecta 10.000 de locuințe neelectrificate cărora le vor finanța racordarea la rețeaua de curent electric. Autoritățile le-au trimis o bază de date de peste 21.000 gospodării fără curent electric, numărul total estimat al acestora fiind, însă, de circa 100.000.
Statul va cheltui în acest an 1 milion de lei doar pentru monitorizarea vechii linii de cale ferată Vâlcele - Râmnicu Vâlcea, a cărei construcție a fost începută în 1979 și ar fi trebuit reluată încă din 1996. Acum, planurile relevă că proiectarea și execuția sunt prevăzute abia "pentru 2021-2030".
Ar putea, oare, un tablou de Nicolae Grigorescu, oricare ar fi acesta, să obțină 9 milioane de euro într-o licitație, cât a obținut o lucrare a lui Adrian Ghenie anul trecut? Pot obține clasicii noștri din lumea artei (interbelici, de regulă, cu excepția unică și remarcabilă a lui Brâncuși) astfel de sume într-o licitație internațională?
Fermierii care sunt certificați pentru produse agroalimentare ecologice nu vor fi obligați să returneze subvențiile primite pentru aceste culturi sau să suporte eventuale penalități în cazul contaminării produselor cu substanțe neconforme legislației în domeniu. Produsele, însă, și terenul agricol vor putea fi declasate din categoria celor certificate ecologic, prevede un proiect de lege care va intra în dezbaterea Parlamentului.
Apa potabilă îmbuteliată din comerț va fi testată de autorități nu doar la sursă și la 12 ore după îmbuteliere, ci obligatoriu și cu 3 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate.