O serie de firme nu vor putea angaja alte persoane pe locurile celor concediați timp de 3 luni de la momentul desfacerii contractului de muncă, dublu față de actuala perioadă de așteptare, de 45 de zile, impusă astăzi în Codul Muncii.
Comercianții și producătorii care nu reușesc să vândă alimentele aflate la 3 zile înainte de expirare vor fi obligați să le doneze asociațiilor umanitare sau primăriilor, pentru sprijinirea familiilor sărace, sau să le vândă întreprinderilor sociale la puțin peste 3% din prețul lor. Procedura va fi reglementată de Parlament.
Guvernul va plăti din bugetul de stat circa 10 milioane euro pentru "Cumințenia Pământului", iar campania de strângere a donațiilor va fi prelungită până la 31 octombrie 2019 astfel încât să fie recuperată suma cheltuită de stat. Proprietarii sculpturii cer 11 milioane de euro, iar Guvernul a anunțat inițial că va plăti din buget 5 milioane euro și că va aduna 6 milioane euro din donații. Statul nu a reușit însă să strângă din donații decât 1 milion de euro.
Senatorii nu au aprobat, miercuri, proiectul de lege care prevede că toți proprietarii de mijloace de transport sau de utilaje care funcționează cu combustibili fosili vor scoate mai mulți bani din buzunar la plata benzinei sau motorinei, prin introducerea unei taxe de poluare de 5 bani pe litrul de carburant. Cumpărătorii de autovehicule ar fi beneficiat în schimb de anularea timbrului de mediu, conform proiectului.
Senatorii au respins, miercuri, proiectul de lege care obligă operatorii de telefonie să asigure lunar fiecărui client, indiferent de tipul de abonament, cel puțin jumătate de gigabyte de trafic de internet pe telefonul mobil. Guvernul se opune acestui proiect, iar Consiliul Legislativ a avertizat că el contravine libertății economice garantate de Constituție. Decizia finală aparține deputaților.